Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki

, 24. Jul 2016 | No Comments

Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki

Tako lepo pisana jed kar kliče, da jo pripraviš, vonjaš, poješ in o njej še ves teden govoriš! Sladki češnjevi paradižniki skupaj z mehko bučko in olivnim oljem tvorijo odlično omako, mehki njoki pa vse te okuse vpijejo in mmm … božanska poletna jed je tu!

Ta jed je odlična poletna jed. Lahko jo sicer pripraviš tudi jeseni ali pomladi, a ker so bučke in češnjevi paradižniki najboljši prav poleti, je to resnično tista prava poletna jed.

Omaka, ki jo mehki njoki vpijejo, je božanska – sladek sok, ki jo spustijo zmehčani paradižniki in kakovostno olivno olje, pa še mehke tanke rezinice bučka … enostavno fenomenalno. Potrebuješ le še malo soli in popra in jed je pripravljena. Čeprav je ta jed že tako odlična, pa jo narediva perfektno. Posuj jo z drobtinovim posipom, ki božansko dišiiii in uživaj! Mmm …

Njoke lahko kupiš, lahko pa jih pripraviš tudi doma. Recept za pripravo domačih njokov si poglej v mojem receptu Kumare v omaki s krompirjevimi njoki.

Ta recept je bil pripravljen v sodelovanju z ekipo Lušt, ki me je nadvse navdušila z dišečimi, sočnimi in okusnimi paradižniki. Priporočam! Hvala za tole gajbico božanskih malih kroglic, Lušt ekipa. ♡

Lušt paradižnik

OGLEJ SI VIDEO PRIPRAVE (59 s)

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 1 paket njokov (500 g)
  • 1 zelena bučka
  • 2 veliki žlici drobtin (ali 1 kos sesekljanega starega kruha)
  • 2 stroka česna
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • sol
  • poper
  • olivno olje
  • 1 večja pest češnjevih paradižnikov

Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki

Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki

PRIPRAVA

Bučko naribaj na rezinice, češnjeve paradižnike pa nareži na polovičke.

Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki

Česen naribaj, peteršilj pa sesekljaj. V veliki ponvi segrej žlico olja, potem pa nanj stresi drobtine, nariban česen in peteršilj ter malo soli in popra …

Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki

… in prepraži, da drobtine postanejo zlate barve.

Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki

Drobtine iz ponve stresi v skodelico in prihrani za kasneje, ponev pa postavi nazaj na štedilnik.

V ponev zlij novo žlico olja in na segretem zmehčaj bučke. Bučke vmes malo posoli.

Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki

Popečene bučke prenesi na krožnik in prihrani za kasneje.

V ponev ponovno daj žlico olja, na segretega stresi paradižnike in jih segrevaj, da se zmehčajo in spustijo nekaj svojega sladkega soka.

Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki

Njoke skuhaj v vreli soljeni vodi. Kuhani so takoj, ko priplavajo na površje.

Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki

Ko se paradižniki zmehčajo, v ponev stresi bučke in na hitro premešaj, potem pa v ponev stresi še kuhane njoke. Naj z njoki v ponev kapnejo še tri žlice vode, v kateri so se kuhali. Zelenjavo z njoki premešaj, dodaj še žlico olja in poskusi – lahko še malo popopraš ali dosoliš, če je potrebno.

Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki

Na njoke razporedi drobtinov posip, jih serviraj in takoj postrezi.

Njoki z bučko in češnjevimi paradižniki

Print this pagePin on PinterestShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone

Leave a Reply