Rezanci v vodkini omaki z dišavnim posipom

, 27. Feb 2015 | No Comments

Takšne pašte pa še ne! Ta pašta ni dobra le zato, ker vsebuje vodko, odlična je tudi zaradi dišavnega posipa. Pa brez skrbi, alkohol ob kuhanju izpari, ostane le čudovita aroma in okus. K rezancem se odlično prilega velika skleda zelene solate in kozarec rdečega vina.

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za paradižnikovo omako:

  • 1 šalotka
  • 2 stroka česna
  • 1 sušen feferonček ali 1 žlička tabaska (neobvezno)
  • 4 žlice vodke
  • 400 g paradižnikove kaše ali pelatov
  • olivno olje
  • sol
  • poper

Sestavine za dišavni posip:

  • 2 vejici svežega peteršilja
  • 2 žlici drobtin
  • sol
  • olivno olje

Ostale sestavine:

  • 200 g rezancev
  • sol

Rezanci v vodkini omaki z dišavnim posipom

Rezanci v vodkini omaki z dišavnim posipom

PRIPRAVA

Najprej pripravi dišavni posip. V segreti ponvi prepraži 2 žlici drobtin, malenkost posoli in pokapaj z olivnim oljem.

Rezanci v vodkini omaki z dišavnim posipom

Dodaj dobro sesekljan peteršilj in praži toliko časa, da se drobtinice popečejo in postanejo zlate barve.

V kozici segrej malo olivnega olja in na njem prepraži sesekljano šalotko. Ko šalotka postekleni (postane skoraj prozorna) posoli in popopraj ter dodaj sesekljan česen. Dodaj še zdrobljen feferonček ali tabaskovo omako ter počasi kuhaj še toliko časa, da se šalotka karamelizira.

Rezanci v vodkini omaki z dišavnim posipom

Potem v kozico dodaj vodko in kuhaj toliko časa, da alkohol izpari, potem pa dodaj še paradižnikove pelate. Na majhnem ognju kuhaj vsaj še 15 minut, da se okusi prepojijo in omaka zreducira – da postane gosta. Poskusi in popopraj ter dosoli, če je potrebno.

Rezanci v vodkini omaki z dišavnim posipom

Vmes v vreli in osoljeni vodi skuhaj rezance po navodilih na embalaži. V omako umešaj kuhane rezance in dobro premešaj.

Rezanci v vodkini omaki z dišavnim posipom

Rezance serviraj, potresi z dišavnim posipom in postrezi.

Print this pagePin on PinterestShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on Google+Email this to someone

Leave a Reply