Ta prečudovita, hrustljava, osvežilna in presenetljivo fantastična solata samo čaka, da jo pripraviš. Ni možnosti, da ne boš navdušen/a, saj so bili že čisto vsi, ki so jo poskusili. Vse čudovite elemente v tej solati zaokroži sladek preliv, ki ga pripraviš s pomarančnim, limoninim in jabolčnim sokom, ki je pozimi na razpolago v izobilju.
Badges: Brezglutenski recepti
Zelenjavni mehiški čili s kvinojo
0 commentsTa pravi mehiški čili z ogromno zelenjave te bo zagotovo navdušil. Je ravno prav pekoč (ali pa čisto nič, če ti pekoče ni všeč), je super nasiten in odličnega okusa. Skrivnostna sestavina je čokolada, ki se je sicer ne čuti, jed pa naredi bogatejšo in močnejšega okusa. Čili pred postrežbo okrasi z avokadom, poleg pa postrezi še kos kruha, popečene tortilije ali pa pojej kar samega.
Brstični ohrovt v svilnati beli omaki s pršutom
0 commentsLetos za praznike (ali kateri koli drug dan, seveda) pripravi to čudovito in nenavadno prilogo. Tako kremasto, dišečo, mičkeno nenavadno in nadvse slastno. Jed s svilnato omako, v kateri leži popečen brstični ohrovt in koščki hrustljavega pršuta že ne more biti slaba, kajne?
Vroča čokolada s kokosovim mlekom in arašidovim maslom
0 commentsTa vroča čokolada te bo začarala! Je čudovito svilnata, odličnega, a ne premočnega čokoladnega okusa in tako zelo lepo diši. Priprava je super enostavna, le zmečeš stvari skupaj in segreješ. Lahko jo okrasiš še z nekaj stepene smetane in pistacijami, čokoladnimi mrvicami ali čokoladnim posipom ali pa popiješ kar samo.
Pečen fižol v paradižnikovi omaki s pivom
0 commentsKremna paradižnikova omaka, obogatena s pivom in polna mehkega fižola, tako zelo diši in pogreje ter nasiti vse, ki bodo imeli to srečo, da jo bodo lahko poskusili. Jed lahko postrežeš s kruhom, pirejem, na rižu ali s polento. Pripraviš jo lahko vnaprej in pred postrežbo le pogreješ, prav lepo se pa tudi zamrzne.
Doma pripravljen bučni pire
1 commentBučni pire je pripravljen iz katere koli jedilne rumene buč – maslene, muškatne, hokkaido buče itd. Buče so na razpolago jeseni in pozimi in če takrat pireja pripraviš več in ga zamrzneš, ti bo na razpolago vse do nove sezone buč. Priprava bučnega pireja, ki ga lahko uporabiš za sladice in slane jedi, je izredno enostavna.