Naroči se na Sit Fit mailing!
In vsakih štirinajst dni v svoj e-nabiralnik dobiš nove in stare, a vedno sezonske, ideje za pripravo odličnih obrokov, ne manjkajo pa niti kuharski nasveti in inspiracije za kuharske užitke! Vnesi svoj e-naslov in s klikom na povezavo, ki ti jo bomo poslali, prijavo potrdi.

Latest Recipes

Makaroni s pestom iz pečenih paprik

Ko omako za testenine pripraviš še preden se te sploh skuhajo, veš, da imaš pred seboj jed, ki bo v rotaciji res velikokrat. Dišeča, okusna, enostavno in hitro pripravljena omaka bo to jed naredila eno tvojih najljubših.

Domače pečene rdeče paprike

Pečene paprike so odličnega okusa, mehke strukture in so v kuhi zelo uporabne. Ker le v olje vložene pečene rdeče paprike v Sloveniji ni enostavno dobiti, jih pripravi doma. Potrebuješ le mesnate rdeče paprike in pečico. Uporabiš jih lahko za pripravo in obogatitev različnih jedi, z njimi pa lahko pripraviš tudi odličen rdeč pesto.

Kremast rdeč pesto iz pečenih paprik

Pesto, predvsem doma pripravljen, spremeni kulinarično življenje. Je odlična bomba okusov, ki nadgradi vsako jed. Dodaj ga h kuhanim testeninam in dobi odlično hitro jed ali pa žlico pesta dodaj v rižote, enolončnice ali omake in jih v trenutku brez napora naredi boljše. Ta rdeč pesto je pripravljen s pečenimi paprikami, oreščki in dišavnicami ter brez parmezana in je tako primeren tudi za vegane.

Kremna lečina omaka s polento

Če še ne poznaš zelene leče ali polente, resnično priporočam, da poskusiš to jed. Kremna omaka, polna zdravih sestavin (česen!, špinača!, kurkuma!) polento tako lepo poboža, da meji že na nespodobno! Uživancija 100 na uro! Poskusi!

Slastne poširane hruške z maskarpone kremo

Wow! Kakšna nenavadna, slastna in božanska sladica! Poširane hruške bodo navdušile čisto vse, ki jih bodo ugledali IN poskusili, zato so popolna sladica. Ker so lahke (niso tako nasitne, kot na primer torta) in ker jih lahko pripraviš vnaprej, so še posebej privlačne ob posebnih priložnostih, kot so razna osebna praznovanja in ob praznikih.

Brokolijevo-cvetačna juha s krompirjem in grahom

Ta čudovita zelenjavna juha je polna odličnega brokolija, cvetače, krompirja in graha. Pripraviš jo lahko s svežo zelenjavo, brez skrbi pa lahko uporabiš tudi zamrznjeno. Da je zdrava, je pa le še en dodaten razlog, da jo pripraviš.