22. november 2021
Sit Fit Logo
facebook instagram twitter youtube 

Živjo!

Zopet se ti oglašam s samimi odličnimi sezonskimi recepti, ki ti bodo zagotovo všeč. So polni okusa, nasitijo, so enostavni za pripravit in še tako zelo dobri. Pripravljen/a?

Današnja dva nova recepta ne bi mogla biti bolj sezonska. V enem je cvetača, v drugem pa rumena buča in oba sta čudovita. Za manj kaloričen, a vseeno nadvse okusen obrok pripravi Pražen cvetačni riž z zelenjavo in tofujem, čez vikend pa pripravi Bučne njoke v masleni omaki. Oh, kakšna poslastica!

Jabolčno-ovseni piškoti
Današnji izpostavljeni recept je brstični ohrovt v svilnati beli omaki s pršutom. Daj brstičnemu ohrovtu priložnost tudi, če ga ne maraš. Jed s svilnato omako, v kateri leži popečen brstični ohrovt in koščki hrustljavega pršuta že ne more biti slaba, kajne?

Novo na #SitFitSi

Ta teden pripravi pražen cvetačni riž in bučne njoke v masleni omaki.
Enchiladas: S piščancem in zelenjavo polnjene tortilije s paradižnikovo omako in sirom

Pražen cvetačni riž z zelenjavo in tofujem

Popražen cvetačni riž, serviran z veliko odlične zelenjave, tofujem in potresen z res dobrimi začimbami, je res odličen in zato ni le manj kaloričen obrok, ampak tudi zelo dober obrok.

? Za poskusit!

Recept je bil pripravljen v sodelovanju s Kotányi Slovenija.

Bučni njoki v masleni omaki z žajbljem

Ti čudoviti mali puhki so nekaj najboljšega na svetu! ?

Postrezi jih z omako po želji, vsekakor pa priporočam nežno svilnato omako z maslom, česnom in hrustljavim žajbljem. Takooo dobro! ?

HealthyFood-Instagram

Sezonski jedilnik

V spodnjem seznamu poišči inspiracijo za zajtrk, prigrizek, kosilo in/ali večerjo.

Solata z bučo in orehi

HealthyFood-01-Monday
Ta jesenska solata s pečeno bučo, rukolo, feto in kandiranimi orehi je fantastičen paket okusov in res ti prav prijazno svetujem, da jo poskusiš. Nujno pa vsaj orehe za super prigrizek!

Rezanci po bolonjsko

HealthyFood-02-Tuesday
So odlična vegi različica z gobami, korenjem, vinom in čudovitimi začimbami, ki naredijo to jed prav tako dobro, kot je tista originalna z mesom. Če mi ne verjameš, poskusi in se prepričaj.

Pisan kruhov narastek

HealthyFood-03-Wednesday
Kruhov narastek s čebulo je odlična priloga za k nedeljskemu kosilu. Je polna odličnih okusov, jo lahko pripraviš en-dva-tri, pa še pogreje se čisto ok, če ti je kej ostane. Reees je dobra!

Najboljša bujta repa

HealthyFood-04-Thursday
Priprava sploh ni tako zapletena ali dolgotrajna, kot si misliš. Sploh, če jo pripraviš na moj način. To je ena najboljših sezonskih jedi! Odlična je z mesom (klobasa je super) ali čisto brez mesa.

Pečenkin sendvič s sirom

HealthyFood-05-Friday
Je odličen način za porabit pečeno ali kuhano meso, ki dan po peki ponavadi izgleda res žalostno. Ker sendviču dodamo sir in pečene paprike, je tudi meso bolj sočno ter res odlično. Uporabi katero koli meso.

Jogurtovi kozarčki

HealthyFood-06-Saturday
Tile jogurtovi kozarčki s sadjem in domačo arašidovo granolo s čokolado so fantastični za tvoj želodček in tvojo dušo. Res popoln zajtrk ali malica! Pripraviš si jih lahko tudi vnaprej.
Toliko za danes. ? Za še več odličnih sezonskih receptov za dobra kosila, večerje, zajtrke in sladice odklikaj na www.sitfit.si/recepti.

Pazi nase, lepo se imej in se kmalu spet bereva. Do takrat pa se mi pridruži na #sitfitsi družabnih omrežjih.

Do naslednjič,
Barbara
facebook twitter instagram youtube 
footer_transparent