15. april 2022
Sit Fit Logo
facebook instagram twitter youtube 

Živjo!

Danes se ti javljam z idejami za velikonočno razvajanje IN mnogimi drugimi sezonskimi pomladnimi recepti. Za vsak okus in vsako priložnost nekaj!

Najprej ti v današnjem mejlingu predstavljam odličen izpostavljen recept, nikar pa ne spreglej še treh novih receptov, ki prinašajo užitek. Seveda nisem pozabila niti na izbor mnogih ostalih sezonskih receptov.
Brownie
Današnji izpostavljeni recept so Jagodni kolački s smetano, marmelado in čokoladnim prelivom. S čisto malo truda lahko čisto navadne mafine preobraziš v nekaj resnično posebnega. Dodaj jim malo smetane, marmelade in čokoladnega preliva in obljubim, da ti bodo neznansko všeč. Pripravi jih, ko želiš koga navdušiti ali pa jih pripravi na čisto navaden dan in navduši le sebe.

Novo na #SitFitSi

Ta teden pripravi gibanica palačinko, prepognjeno tortiljo in brokolijevo juho.
Enchiladas: S piščancem in zelenjavo polnjene tortilije s paradižnikovo omako in sirom

Gibanica palačinka

Klasična prekmurska gibanica bo za vedno ostala princesa Prekmurja, s to palačinko pa se ji globoko priklanjam. Namesto, da bi sestavili pravo gibanico, sestavine položimo v palačinko!

Tale hitra, odlična in čudovito prilagodljiva (vsak si jo sestavi s sestavinami, ki so mu všeč!) sladica je odlična ideja za kateri koli dan, super pa tudi v prihajajočem velikonočnem času. Je pravo malo presenečenje!

Recept je bil pripravljen v sodelovanju s Kotányi Slovenija.
Enchiladas: S piščancem in zelenjavo polnjene tortilije s paradižnikovo omako in sirom

Prepognjena tortilja s šunko, jajci in sirom

Ta čudovit sendvič pripravi z ostanki velikonočne pojedine ALI pa z drugimi najljubšimi sestavinami.

Vse sestavine položi na tortiljo, jo prepogni in popeci na ponvi. TAKO enostavno in tako zelo dobro. Nujno moraš poskusit!

Recept je bil pripravljen v sodelovanju s Kotányi Slovenija.
Enchiladas: S piščancem in zelenjavo polnjene tortilije s paradižnikovo omako in sirom

Brokolijevo-cvetačna juha s krompirjem in grahom

Ta čudovita zelenjavna juha je polna odličnega brokolija, cvetače, krompirja in graha. Pripraviš jo lahko s svežo ali zamrznjeno zelenjavo. Da je zdrava, pa je le še en dodaten razlog, da jo pripraviš. Pa še tako zelo dobra je!

Uporabiš lahko le brokoli ali le cvetačo, dodaš grah, zeleno in bučko ali pa katero od naštete zelenjave izpustiš. Prilagodljivost je odlična značilnost te juhe.

Sezonski jedilnik

Spodaj poišči inspiracije za zajtrk, prigrizek, kosilo in/ali večerjo.

Česnovi kruhki s sirom

HealthyFood-01-Monday
Če bi konec tedna na velikonočni mizi reees dober kruh, ki je enostaven za pripravo in tako lepo mehak in dišeč, pripravi tele česnove kruhke. Količino česna lahko tudi zmanjšaš ali izpustiš.

Polnjena jajčka z avokadom

HealthyFood-02-Tuesday
Te deviled eggs, kot jim rečejo, pripravi za velikonočno pojedino ali dan kasneje. Rumenjake kuhanih jajc zmešaj z avokadom in jih malo osveži. Obljubim ti, da ti bodo nadvse všeč!

Jajčna solata v bejglu

HealthyFood-03-Wednesday
Trdo kuhana jajca združiš z redkvicami in odličnim svežim prelivom z grškim jogurtom in uživaš. Najboljši del? Porabiš lahko vsa tista jajca, ki so ti ostala od npr. velike noči!

Mešana solata s čičeriko

HealthyFood-05-Friday
V izbrano mešanico različnih solat in dodatkov (redkvice, koruza, kumara ...) dodaj na ponvi popečeno čičeriko, vse skupaj pa združi z odličnim avokadovim prelivom (ali prelivom po želji).

Pomladanska frtalja s šparglji

HealthyFood-04-Thursday
V tem receptu najdi osnovni recept jajčne zmesi za pripravo frtalje, potem pa izberi zelenjavo in proteine po želji. V tem času so šparglji odlična izbira, dodaš pa lahko še pršut ali šunko.

Regrat z jajci in pršutom

HealthyFood-06-Saturday
Tale recept si shrani za po veliki noči. Trdo kuhana jajca namreč super pašejo k regratu v solati. Če dodaš še čudovit balzamični preliv, pa morda še popečen pršut (ali šunko!), pa še toliko boljše.
Toliko za danes. Za še več odličnih sezonskih receptov za dobra kosila, večerje, zajtrke in sladice odklikaj na www.sitfit.si/recepti.

Pazi nase, lepo se imej in se kmalu spet bereva. Do takrat pa se mi pridruži na #sitfitsi družabnih omrežjih (povezave najdi spodaj!).

Do naslednjič,
Barbara
facebook twitter instagram youtube 
footer_transparent