Naroči se na Sit Fit Newsletter!

Naroči se na Sit Fit mailing in vsakih štirinajst dni v svoj e-nabiralnik dobiš sezonske ideje za pripravo odličnih obrokov, ne manjkajo pa niti kuharski nasveti in inspiracije za kuharske užitke!

Vnesi svoj e-naslov in s klikom na povezavo, ki ti jo bomo poslali, prijavo potrdi.

Preberite si našo politiko zasebnosti!

Latest Recipes

Neverjetna solata z listnatim ohrovtom

Res presenetljivo dobra solata z listnatim ohrovtom, jabolkom, popečenimi mandljevimi lističi in kremnim gorčičnim prelivom ter rozinam in kozjim ali feta sirom. Res neverjetna kombinacija, ki bo prepričala tudi vse tiste, ki si niti v najbolj divjih sanjah ne predstavljajo jesti listnatega ohrovta.

Dušeno rdeče zelje

To je fantastična jesensko-zimska poslastica, polna okusov in vitaminov ter čudovitih jesenskih barv. Zelje je čudovito mehko, dišeče in tako zelo dobro. Postrežeš ga lahko s čimer koli, čudovito se ujema z mlinci ali krompirjem. Poleg pa še protein po izbiri in poslastica bo res čarobna.

Enostavni jogurtovi bejgli oz. okrogle štručke

Okrogle štručke oziroma bejgle (bagels!) lahko enostavno pripraviš kar doma. In to le s šestimi sestavinami: potrebuješ moko, pecilni prašek, sol in grški jogurt ter jajce, po želji pa za okras še semena. V tvojih lačnih ustih so lahko v dobre pol ure, od tega jih 5 minut oblikuješ, 20 minut pa pečeš. Odlični so!

Mascarpone polenta s pečenimi gobicami in jajcem

Sonček na krožniku! Imava kremno polento, mehke gobice in dišeč rumenjak, ki se razlije čez gobice in polento … ooh. Da ne omenjam svežine, ki jo da naribana limonina lupinica. Fantastično! To je res čudovita jesenska poslastica, ki jo pripravi v sezoni gob s svežimi in ostali čas z zmrznjenimi gobami.

Piščančji file v stroganov omaki na rižu

Zlato popečen in ravno prav začinjen piščančji file se kopa v čudoviti svilnati omaki polni gobic, vse pa nato nežno položiš na riž, testenine ali pire krompir. Celotna jed se pripravi v manj kot pol ure in lepo pogreje, nasiti in zadovolji. Ja, to je prava jesenska poslastica!

Zelenjavni mehiški čili s kvinojo

Ta mehiški čili z ogromno zelenjave te bo zagotovo navdušil. Je ravno prav pekoč (ali pa čisto nič, če ti pekoče ni všeč), je super nasiten in odličnega okusa. Skrivnostna sestavina je kakav, ki se ga sicer ne okuša, jed pa vseeno naredi bogatejšega okusa. Čili pred postrežbo po želji okrasi z avokadom, poleg pa postrezi še s kosom kruha, popečenimi tortilijami ali pa pojej kar samega.