23. januar 2023
Sit Fit Logo
facebook instagram twitter youtube 

Živjo!

Januar je čas za dobro hrano. In res ne za razne diete in odrekanja. Čas je za dobro sezonsko (tu sodi tudi poleti zamrznjene in vložene sestavine!) hrano, ki te nasiti, pogreje in pocrklja. ♡ Tu najdeš veliko dobrih idej!

Najprej si poglej današnji izpostavljeni recept, nato en nov recept in na koncu še več dobrih idej.
Brownie
Te enostavne brokolijeve kroglice so čudovite za grickanje pred televizijo ali za ob druženju s prijatelji. Postrezi jih z jogurtovo pomako, lahko jih uporabiš za pripravo sendviča ali tortilij ali pa poješ skupaj s solato.

Novo na #SitFitSi

Ta teden pripravi najboljšo paradižnikovo juho na svetu!
Enchiladas: S piščancem in zelenjavo polnjene tortilije s paradižnikovo omako in sirom

Najboljša paradižnikovo-korenčkova juha

Ta odlična juha, pripravljena s korenjem, paradižnikom v konzervi in enostavnimi, a odličnimi začimbami (origano, lovorjev list), je naravno kremna, ravno prav sladka (nekatere paradižnikove juhe so res čudno sladkaste) in tako zelo dobra! Pa še hitro in enostavno se pripravi. Lahko jo pripraviš tudi za vnaprej, saj se čudovito pogreje.

S kakšnim toastom (verjemi mi!) je čudovito kosilo ali večerja. Jaz jo pripravljam že leta in se je kar ne preobjem. Njam!


Recept je bil pripravljen v sodelovanju s Kotányi Slovenija.

Sezonski jedilnik

Spodaj poišči inspiracije za zajtrk, prigrizek, kosilo in/ali večerjo.

Lečina juha s krompirjem

HealthyFood-01-Monday
Ta kremasta, topla juha, polna čudovitih začimb, te pogreje, nasiti, zadovolji in resnično navduši, saj ni le odličnega okusa, še enostavno in hitro se pripravi.

Ovsena kaša z malinami

HealthyFood-02-Tuesday
Tale jed kar vabi, da bi bila tvoj naslednji zajtrk ali lažja večerja. Tako kremasto, tako dobro in tako zadovoljujoče! Uporabiš lahko sicer katero koli zamrznjeno sadje.

Losos s parmezan in brokolijem

HealthyFood-03-Wednesday
Če si želiš sočnega lososa z veliko okusa, pripravi tole. Zaradi parmezanovega pokrova losos ostane sočen, spečeš pa ga v pečici. Poleg pa speci še malo brokolija.

Brokolijevo-špinačna juha

HealthyFood-05-Friday
To čudovito juho z brokolijem in špinačo (oboje je lahko tudi zmrznjeno!) si pripravi, če se želiš pogreti, najesti in pocrkljati. Postrezi s skuto - malo čudno, a res deluje.

Bučna rižota iz pečice

HealthyFood-04-Thursday
Kaj pa, če bi rižoto, ki se po kratki začetni pripravi na štedilniku, potem v celoti pripravi v pečici in to brez mešanja? Je kremasta, polna okusa in tako zelo dobra!

Božanski limonin kolač

HealthyFood-06-Saturday
Tako sočen, tako mehak, ravno prav sladek in tako zelo zelo zelo dober! Ni besed za opisati, ga bo treba kar probat. Pa še zelo enostavno in hitro se pripravi!
Toliko za danes. Za še več odličnih sezonskih receptov za dobra kosila, večerje, zajtrke in sladice odklikaj na www.sitfit.si/recepti.

Pazi nase, lepo se imej in se kmalu spet bereva. Do takrat pa se mi pridruži na #sitfitsi družabnih omrežjih (povezave najdi spodaj!).

Do naslednjič,
Barbara
facebook twitter instagram youtube 
footer_transparent