6. februar 2023
Sit Fit Logo
facebook instagram twitter youtube 

Živjo!

Najprej upam, da si v redu! ♡ Danes se ti javljam z odličnimi idejami za pusta. Imava malenkost nenavadne (kot si najbrž že vajen/a pri meni), a vseeno slastne ideje - pečene krofe, kolačke z okusom po krofih in pa španske ocvrtke churrose. Vse ideje so slastne!

Ker pa se ne moremo le sladkati (žal!), prilagam še nekaj odličnih idej za kosila in večerje. Najprej pa seveda še dva nova recepta - recept za špagete in za jabolčno galeto. Čisto najprej pa še današnji izpostavljeni recept, ki so krofi!
Brownie
Ti pečeni krofi s čokolado so popolni za pusta ali pa, ker so pripravljeni v pol ure in brez litrov olja, na kar čisto navaden dan. So mehki in čudovito lahki, zaradi čokoladnega obliva pa neustavljivo privlačni.

Novo na #SitFitSi

Ta teden pripravi najboljšo špagete in jabolčno pito.
Enchiladas: S piščancem in zelenjavo polnjene tortilije s paradižnikovo omako in sirom

Špageti s pečenim česnom in sušenimi paradižniki

Ti špageti so neverjetna poslastica, ki paše predvsem v hladnih mesecih, ko na razpolago ni veliko sveže zelenjave.

V njih uživajo ljubitelji česna in tisti, ki nad njim niso najbolj navdušeni! Za omako spečeš celotno glavico česna (s peko postane neverjetno mehak, blag in dišeč in milijone let stran od surovega), dodaš sušene paradižnike in začimbe in dobiš presenetljivo, noro dobro in takooo dišečo jed. Moraš poskusit!

Recept je bil pripravljen v sodelovanju s Kotányi Slovenija.
Enchiladas: S piščancem in zelenjavo polnjene tortilije s paradižnikovo omako in sirom

Jabolčna pita galeta

Če ti peka pit ne diši preveč, pripravi galeto, ki je prav tako dobra, za pripravo pa izgubiš dosti manj časa in živcev!

Ta je obložena z rezinami jabolk, ki so povaljane v čudovitih začimbah in pečene do kremne teksture, ki se nato s testom kar stopi v ustih.

Noro noro dobro!

Sezonski jedilnik

Spodaj poišči inspiracije za zajtrk, prigrizek, kosilo in/ali večerjo.

Churrosi s čokolado

HealthyFood-01-Monday
Churrosi so podobni našim krofom, le da je priprava lažja! Znotraj so čudovito mehki, zunaj pa hrustljavi ter povaljani v cimetovem sladkorju. Božansko!

Pustni kolački s trojno čokolado

HealthyFood-02-Tuesday
Tile prisrčni razkošni krofki (okus zaradi ruma in masla spominja na krofe!) v obliki kolačkov so mehki, sočni in polni čokolade znotraj in zunaj. Noro dobri!

Česnovi kruhki s sirom

HealthyFood-03-Wednesday
Ti kruhki, obogateni s sirom in maslom, so pripravljeni v dobre pol ure in so odlični takrat, ko nimaš časa za pripravo kruha s kvasom, saj potrebuješ le pecilni prašek.

Njoki iz sladkega krompirja v omaki

HealthyFood-05-Friday
Ti njoki so puhasti kot oblački in tako zelo dobri! V nežni smetanovi omaki z brokolijem so prava poslastica. Res so eni najboljših njokov na svetu!

Curry z rdečo lečo na rižu

HealthyFood-04-Thursday
Za pripravo potrebuješ rdečo lečo, nekaj začimb, paradižnikovo kašo in kokosovo mleko, pripravi pa se hitro in enostavno. Nežen bel riž je čudovita spremljava.

Losos v masleni omaki

HealthyFood-06-Saturday
Ni bolj razkošnega, nežnega in božanskega lososa na vsem svetu! Kopa se v neverjetno slastni masleni omaki, je res nepozabljiv in takooo zelooo dober. Vsi ga obožujejo!
Toliko za danes. Za še več odličnih sezonskih receptov za dobra kosila, večerje, zajtrke in sladice odklikaj na www.sitfit.si/recepti.

Pazi nase, lepo se imej in se kmalu spet bereva. Do takrat pa se mi pridruži na #sitfitsi družabnih omrežjih (povezave najdi spodaj!).

Do naslednjič,
Barbara
facebook twitter instagram youtube 
footer_transparent