20. februar 2023
Sit Fit Logo
facebook instagram twitter youtube 

Živjo!

Jutri, ko se pustno rajanje konča, bo spet čas za bolj svežo hrano - tako z veliko zelenjave, dobrimi proteini in veliko okusa. Hrano, ki prinaša veselje, je dobra za dušo in telo. V nadaljevanju je veliko dobrih idej, vsi recepti pa so tudi sezonski. Si ready?

Najprej si poglej današnji izpostavljeni recept, nato dva nova odlična recepta in na koncu še več dobrih idej za uživanje v hrani.
Brownie
Hranljive in nasitne solate polne različne zelenjave in žitaric so tisto, kar potrebuješ, pa če tega sploh še ne veš! Za pripravo te solate s pečeno zelenjavo, bulgurjem in jabolki sem izbrala sladki krompir, koromač, brokoli ter bulgur ter jabolko. Vse okuse čudovito poveže božanski, ravno prav kisel preliv, ki ga lahko pripraviš en-dva-tri. Božansko dobra je, lepo nasiti, pa še dobra je zate. Poskusi jo, pasala ti bo.

Novo na #SitFitSi

Ta teden pripravi brokolijev riž in lečino juho.
Enchiladas: S piščancem in zelenjavo polnjene tortilije s paradižnikovo omako in sirom

Brokolijev riž s porom in sušenimi paradižniki

Ta čudovita priloga je super s katero koli glavno jedjo. Brokolijev riž je mehak, dišeč, tako zelo dober in je primeren za vegansko ali paleo prehrano ter vse vmes.

Za pripravo potrebuješ brokoli, por, sušene paradižnike, maslo (ali olje), timijan ter sol in poper. Malo sestavin, a ogromno okusa!

Recept je bil pripravljen v sodelovanju s Kotányi Slovenija.
Enchiladas: S piščancem in zelenjavo polnjene tortilije s paradižnikovo omako in sirom

Odlična juha z rdečo lečo in zelenjavo

Ne le, da je ta juha res res reees dobra, je še zelo hranljiva in tako zelo dobra zate. Pripravi se hitro in enostavno, po želji jo lahko pripraviš tudi vnaprej.

Potrebuješ rdečo lečo, osnovno zelenjavo (čebulo, korenje, zeleno, česen, paradižnik) in odlične začimbe.

Recept je bil pripravljen v sodelovanju s Kotányi Slovenija.

Sezonski jedilnik

Spodaj poišči inspiracije za zajtrk, prigrizek, kosilo in/ali večerjo.

Jajca s sirom v tortiliji

HealthyFood-01-Monday
Ta popoln zajtrk (ali večerja) je hranljiv, nasiten in tako zelo dober! V receptu ti pokažem tudi, kako se pripravijo najboljša kremna jajčka na svetu!

Ribja juha z zelenjavo

HealthyFood-02-Tuesday
So dolgočasne ribje juhe in je TA juha! Je čudovita, saj poleg rib (losos, tuna, morski sadeži) vsebuje veliko odlične zelenjave (koromač, buča). Moraš jo probat!

Cvetačni riž z zelenjavo

HealthyFood-03-Wednesday
Cvetačni riž (le zmiksana cvetača), mnogo pisane zelenjave IN klobaso (ali pa kateri koli drug protein!) lahko pripraviš le na enem samcatem pekaču! Wow!

Najboljša bujta repa

HealthyFood-05-Friday
Ta bujta repa je res dobra. Skuhaj vegi verzijo, potem pa mesnino dodaj ali pač ne. Svetujem, da je pripraviš več, saj je ravno s pogrevanjem vedno boljša!

Pečena feta in stročji fižol

HealthyFood-04-Thursday
Pečena feta z medenim prelivom, odličen pečen stročji fižol, nasiten bulgur in svilnata spasirana skuta skupaj tvorijo poslastico. Nenavadno, a super!

Jajca po turško z jogurtom

HealthyFood-06-Saturday
Ocvrta jajca položiš na s feto in začimbami obogateno jogurtno posteljico, pokapaš z odišavljenim oljem in postrežeš s kruhom. Božansko!
Toliko za danes. Za še več odličnih sezonskih receptov za dobra kosila, večerje, zajtrke in sladice odklikaj na www.sitfit.si/recepti.

Pazi nase, lepo se imej in se kmalu spet bereva. Do takrat pa se mi pridruži na #sitfitsi družabnih omrežjih (povezave najdi spodaj!).

Do naslednjič,
Barbara
facebook twitter instagram youtube 
footer_transparent