28. november 2022
Sit Fit Logo
facebook instagram twitter youtube 

Živjo!

Javljam se ti s samimi odličnimi idejami za uživanje v jesenski hrani. Če želiš jesti dobro, sezonsko in se ob tem tudi najesti in še uživati, beri naprej.

Najprej si poglej današnji izpostavljeni recept, nato dva nova recepta in na koncu še več sezonskih receptov.
Brownie
To čudovito jabolčno pecivo z orehi, odišavljeno s cimetom in vanilijevo esenco, je čudovito mehko, ravno prav sladko in je odlična sladica, ki jo lahko postrežeš s kavo, kakavom, čajem, fantastična pa je tudi z vanilijevim sladoledom ali z grškim jogurtom.

Novo na #SitFitSi

Ta teden pripravi čokoladno ovseno kašo in lečino juho z zelenjavo.
Enchiladas: S piščancem in zelenjavo polnjene tortilije s paradižnikovo omako in sirom

Čokoladna ovsena kaša s pomarančo in cimetom

Ta kremna, dišeča čokoladna poslastica je tako zelo razkošna! Na tvoji mizi je lahko v dobrih desetih minutah, pripravi pa jo z ovsenimi kosmiči, Kotányi cimetom, kakavom in mlekom. Tako zelo zelo dobro!

Recept je bil pripravljen v sodelovanju s Kotányi Slovenija.
Enchiladas: S piščancem in zelenjavo polnjene tortilije s paradižnikovo omako in sirom

Kremna zelenjavna juha z lečo

Ta juha oz. kar enolončnica, polna zelenjave, leče in jesenskih začimb (rožmarin, timijan, lovorjev list) je čudovita jesensko-zimska poslastica. Lepo nasiti, pogreje, zadovolji, pa še vnaprej jo lahko pripraviš.

Je že leta stalnica na mojem jedilniku in to z razlogom - ker je enostavno božanska. Sedaj je čas, da stalnica postane tudi v tvoji kuhinji!

Sezonski jedilnik

Spodaj poišči inspiracije za zajtrk, prigrizek, kosilo in/ali večerjo.

Riževi rezanci z zelenjavo

HealthyFood-01-Monday
Ta nežna, a nasitna in zeeeelo okusna bovla testenin, je tako lepo pisana in tako lepo pogreje želodček. Pripravi se v petnajstih minutah in to zelo na easy. Njam!

Prepognjena tortilija s sirom

HealthyFood-02-Tuesday
Na polovico tortilje daš sir, po želji še pokuhan ali popečen brokoli, tortiljo prepogneš in popečen na obeh straneh na maslu. Bolj easy in dobro je težko!

Bučna krema s piškotki

HealthyFood-03-Wednesday
Tole sladico v kozarčku lahko pripraviš res na hitro. Je fantastična jesenska poslastica in vsi, ki jo poskusijo, so navdušeni. Daj jo tudi ti!

Čičerikin curry s krompirjem

HealthyFood-05-Friday
Kombinacija čičerike, sladkega krompirja in začimb je nebeška in te ne bo le pogrela, ampak tudi nasitila. Pripravi si ga in uživaj v odličnih jesenskih okusih.

Zelenjavna pita z lečo in gobami

HealthyFood-04-Thursday
Vegi različica klasične pastirske pite je pripravljena z lečo, gobami, špinačo, pirejem s krompirjem in čudovitim posipom z drobtinami in peteršiljem.

Pomarančno-olivni piškotki

HealthyFood-06-Saturday
Ti krasni piškotki so čudovito dišeči in tako zelo dobri! Za vse, ki vas skrbi - olivno olje da okusu globino, čuti se pa čudovita svežina pomarančne lupinice.
Toliko za danes. Za še več odličnih sezonskih receptov za dobra kosila, večerje, zajtrke in sladice odklikaj na www.sitfit.si/recepti.

Pazi nase, lepo se imej in se kmalu spet bereva. Do takrat pa se mi pridruži na #sitfitsi družabnih omrežjih (povezave najdi spodaj!).

Do naslednjič,
Barbara
facebook twitter instagram youtube 
footer_transparent