19. junij 2023
Sit Fit Logo
facebook instagram twitter youtube 

Živjo!

V tokratnem mejlingu s tabo spet delim same odlične recepte. Vsi so sezonski, vsi so dobri, pa še hitro in enostavno jih lahko pripraviš. Če mi ne verjameš, poskusi!

V nadaljevanju najprej preberi današnji izpostavljeni recept, nato dva fenomenalna nova recepta in na koncu še več odličnih sezonskih jedi.
Brownie
Opa, tale cvetačni riž s pekača z zelenjavo in klobaso je fantastičen! Cvetačni riž (le zmiksana cvetača), mnogo pisane zelenjave (kar koli že imaš doma) IN klobaso (ali pa kateri koli drug protein!) lahko pripraviš le na enem samcatem pekaču! Ob tem pa še uživaš v čudovitih okusih in se prav konkretno naješ. Ta recept je lahko popolnoma paleo ali pa popolnoma veganski, ne glede na izbiro proteina pa je 100% odličen.

Novo na #SitFitSi

Ta teden pripravi kokosov riž s tofujem in božanske maslene špagete.
Enchiladas: S piščancem in zelenjavo polnjene tortilije s paradižnikovo omako in sirom

Kokosov riž s praženim tofujem in kumarično solato

Wow, kakšni eksotični okusi so v tej jedi! Imava kokosov riž (moj najljubši in če vzameš kaj iz tega recepta, prosim, vzemi ta riž), popečen tofu, ki izgleda skoraj kot bolonjeze in ravno prav kiselkasto kumarično solato, ki osveži in celotno jed lepo povzdigne.

Skupaj vse troje tvori odlično kombinacijo, lahko pa posamezne elemente združis s poljubnimi kombinacijami. Res presenetljivo dobro!

Recept je pripravljen v sodelovanju s Kotányi Slovenija.
Enchiladas: S piščancem in zelenjavo polnjene tortilije s paradižnikovo omako in sirom

Božanski masleni špageti z drobtinastimi šparglji

Predstavljaj si z maslom poljubčkane špagete, ki jim družbo delajo šparglji, povaljani v drobtine. Oooh. Družbo jim dela še česen, bazilika in špinača.

Wow je vse, kar lahko rečeš, ko poskusiš to jed! Pa še čim prej jo pripravi, saj se sezona špargljev ta mesec izteka

Sezonski jedilnik

Spodaj poišči inspiracije za zajtrk, prigrizek, kosilo in/ali večerjo.

Priročni tunini zvitki

HealthyFood-01-Monday
To je čudovita jed, ki jo lahko pripraviš vnaprej in s seboj vzameš v službo, šolo ali na izlete, lahko pa tudi na plažo. Hitro se pripravi, pa še odlično je!

Juha z zeljem in krompirjem

HealthyFood-02-Tuesday
Ta juha je polna čudovite mešanice različne zelenjave, ki lepo pocrklja, pogreje, nasiti in je res res RES dobra. Če je še nisi, jo pripravi ta teden.

Jagodni kolački s smetano

HealthyFood-03-Wednesday
To so s čudovito marmelado, sladkimi jagodami in dišečo smetano obogateni navadni mafini in zagotavljam ti, da so božanski. Luštni so, pa še navdušijo.

Pečen riž s sirom in zelenjavo

HealthyFood-05-Friday
Zelenjave polna jed z rižem in sirom pa res ne more biti slaba. Po kratki pripravi na štedilniku lahko vse ostalo prepustiš pečici. Poleg daj še malo solate in kosilo bo super.

Kremna koruzna solata

HealthyFood-04-Thursday
V tej neverjetni solati je z začimbami in maslom poljubčkana popečena koruza, dodan pa je še sir in čudovito kremast preliv. Ta solata je super za piknike!

Odličen vegi burger

HealthyFood-06-Saturday
Pripravi polpet s koruzo in čičeriko, dodaj malo solate, čebule in domač kečap, ki ga dobiš s peko češnjevih paradižnikov. To je končno en res odličen vegi burger!
Toliko za danes. Za še več odličnih sezonskih receptov za dobra kosila, večerje, zajtrke in sladice odklikaj na www.sitfit.si/recepti.

Pazi nase, lepo se imej in se kmalu spet bereva. Do takrat pa se mi pridruži na #sitfitsi družabnih omrežjih (povezave najdi spodaj!).

Do naslednjič,
Barbara
facebook twitter instagram youtube 
footer_transparent