3. april 2023
Sit Fit Logo
facebook instagram twitter youtube 

Živjo!

Upam, da uživaš v prvih dneh pomladi in da si v redu. Da boš še boljše, si pripravi odlično hrano, veliko idej pa najdeš v naslednjih vrsticah.

Danes si najprej poglej izpostavljeni recept, nato dva fenomenalna nova recepta in na koncu še več dobrih idej za uživanje v hrani.
Brownie
Prepognjena tortilja s šunko in sirom je hitro pripravljen, enostaven in predvsem nadvse slasten sendvič. Pripravi ga po veliki noči naslednji teden, ko ti bo zagotovo ostalo nekaj šunke in jajc. Dodaj še sir, malo avokada, če ti je všeč, vse enostano le zloži na tortiljo, jo prepogni in na hitro popeci. Slastno!

Novo na #SitFitSi

Ta teden pripravi pehtranove palačinke z makom in porovo juho s krompirjem.
Enchiladas: S piščancem in zelenjavo polnjene tortilije s paradižnikovo omako in sirom

Pehtranove palačinke z makom in skuto

Z makom poljubčkane palačinke, napolnjene z nadevom iz skute, pehtrana (!), limone in vanilije so pravo presenečenje za brbončice, so tako zelo drugačne in res slastne.

Ker so resnično nenavadne, se odlično priležejo v času praznovanj in praznikov, ko se ti ne da komplicirati, bi pa nekaj navdušujočega - seveda si jih lahko pripraviš tudi na čisto navaden dan.

Recept je pripravljen v sodelovanju s Kotányi Slovenija.
Enchiladas: S piščancem in zelenjavo polnjene tortilije s paradižnikovo omako in sirom

Vichyssoise: porova juha s krompirjem

Ta francoska klasika, pripravljena le s porom, zeleno in krompirjem, je res čudovita, dobra pa je topla ali pa celo hladna.

Težko verjameš, da je nekaj tako osnovnega tako dobrega, dokler ne probaš! Ni kaj, kombinacije so tiste, ki naredijo jed.

Sezonski jedilnik

Spodaj poišči inspiracije za zajtrk, prigrizek, kosilo in/ali večerjo.

Regrat z jajci in pršutom

HealthyFood-01-Monday
Pomlad je tu takrat, ko nas pozdravi regrat. Ni boljšega! Ne le, da je regrat dober, še zdrav je in pa še zastonj. Pripravi ga v solati z jajci in pršutom. Tako dobro!

Zeljna juha z zelenjavo

HealthyFood-02-Tuesday
To z zelenjavo in okusom bogato juho imajo pa radi res čisto vsi. Prilagodiš si lahko izbiro zelenjave, pripraviš jo lahko vnaprej in še tako zelo zelo dobra je.

Čokoladna mascarpone torta

HealthyFood-03-Wednesday
Neverjetno sočna, ravno prav sladka in razkošno čokoladna. Pa še pripravljena brez grama moke! Je res božanska in upravičeno moj najbolj priljubljen recept.

Mešana solata s čičeriko

HealthyFood-05-Friday
Čičeriko lahko namesto v pečici popečeš tudi v ponvi, zato je ta solata pripravljena res hitro. Je nasitna, reees dobra in še dobra zate. Sami plusi, če mene vprašaš.

Curry z lososom in špinačo

HealthyFood-04-Thursday
Včasih so preproste jedi res najboljše. Curry z lososom, kokosovim mlekom, curry začimbo in še z nekaj malenkostmi je kremast, tako dišeč in neverjetno dober.

Marmorni kolač s čokolado

HealthyFood-06-Saturday
Marmorni kolač je ena najboljših sladic na svetu. Je mehak, ravno prav sladek in če ga obogatiš še s čokoladno glazuro, čisto neubranljiv. Pa še dolgo ostane svež!
Toliko za danes. Za še več odličnih sezonskih receptov za dobra kosila, večerje, zajtrke in sladice odklikaj na www.sitfit.si/recepti.

Pazi nase, lepo se imej in se kmalu spet bereva. Do takrat pa se mi pridruži na #sitfitsi družabnih omrežjih (povezave najdi spodaj!).

Do naslednjič,
Barbara
facebook twitter instagram youtube 
footer_transparent