28. avgust 2023
Sit Fit Logo
facebook instagram twitter youtube 

Živjo!

Na zadnji avgustovski ponedeljek se ti javljam z odličnimi poletnimi idejami za kulinarično uživanje. Sebi in bližnjim pripravi odlično poletno hrano in uživaj še zadnje dni/tedne poletja.

Najprej si poglej izpostavljeni recept, nato dva fenomenalna nova recepta in na koncu še več odličnih sezonskih jedi.
Brownie
Popolna kombinacija sladkega in kislega v tem mehkem in neverjetno odličnem limoninem kolaču te bo popolnoma začarala. Odličen je za posladek, sladek zajtrk ali pa za k popoldanski kavi. Namesto limone kolač lahko pripraviš tudi s pomarančo ali limeto.

Novo na #SitFitSi

Ta teden pripravi kruhke in njoke.
Enchiladas: S piščancem in zelenjavo polnjene tortilije s paradižnikovo omako in sirom

Kruhki s piščančjo mortadelo, burato, rukolo in breskvo

Odlične kruhke, pripravljene v le desetih minutah z moko, pecilnim praškom in grškim jogurtom, obloži z odlično piščančjo mortadelo, burato ali mocarelo, rukolo in popečenimi breskvami in vse pokapaj z medom.

Wow, kakšna neverjetna poletna poslastica!

Recept je pripravljen v sodelovanju Perutnino Ptuj.
Enchiladas: S piščancem in zelenjavo polnjene tortilije s paradižnikovo omako in sirom

Njoki s pestom, gobami, bučko in češnjevci

Ta nadvse hitro pripravljena jed z odličnimi poletnimi pridelki je res dobra in še kako lepo poboža trebušček. Je tudi hranljiva in dobra zate.

Še malo solate in kosilo je pripravljeno!

Recept je pripravljen v sodelovanju s Kotányi Slovenija.

Sezonski jedilnik

Spodaj poišči inspiracije za zajtrk, prigrizek, kosilo in/ali večerjo.

Zelenjavni riž s koruzo

HealthyFood-01-Monday
To je ena najboljših poletnih jedi na celem svetu, zato jo vsekakor pripravi in se prepričaj. Tako kremno, tako okusno in tako sveže. Popolna poletna jed!

Paradižnikova juha s kruhom

HealthyFood-02-Tuesday
Ta juhca je pripravljena z le nekaj enostavnimi sestavinami, okus je pa tako poln, tako svež in tako dober, da se ti kar zvrti v glavi. Božanska poletna juhca!

Školjke na rdečo buzaro

HealthyFood-03-Wednesday
Če nisi na morju, si morje prinesi domov. Ta jed se res hitro pripravi in še hitreje poje. Ne pozabi na kos kruha, s katerim pomažeš do zadnje kapljice. Božansko!

Kremna koruzna solata

HealthyFood-05-Friday
Ta koruzna solata je božanska! Na maslu in česnu popečeš koruzo, dodaš še nekaj dodatkov in vse združiš s kremnim prelivom. Super je tudi kot priloga na pikniku.

Polenta z omako in jajčevci

HealthyFood-04-Thursday
To je ena najboljših poletnih jedi. Imava kremno polento, božansko paradižnikovo omako in v pečici ocvrte jajčevce. Božanska kombinacija okusov!

Arašidova pita brez peke

HealthyFood-06-Saturday
Nekaj sestavin zmiksaj v prah in z njim obloži dno pekača, nekaj jih zmiksaj v čudovito kremo in jo prelij prek dna, nato pa vse okrasi s stopljeno čokolado in arašidi.
Toliko za danes. Za še več odličnih sezonskih receptov za dobra kosila, večerje, zajtrke in sladice odklikaj na www.sitfit.si/recepti.

Pazi nase, lepo se imej in se kmalu spet bereva. Do takrat pa se mi pridruži na #sitfitsi družabnih omrežjih (povezave najdi spodaj!).

Do naslednjič,
Barbara
facebook twitter instagram youtube 
footer_transparent