Brusketa z olivami in pečenimi paprikami

, 5. Jan 2015 | No Comments

Tale brusketa je enostavno mnjam! Všeč bo predvsem tistim, ki obožujejo olive. Brusketo lahko pred postrežbo okrasiš z vloženimi paprikami, čudovito pa se ujema tudi s svežo rdečo papriko.

Olivni namaz lahko pripraviš vnaprej in ga do uporabe hraniš v hladilniku.

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za olivni namaz:

  • 6 žlic črnih oliv
  • 2 žlici zelenih oliv
  • 1 strok česna
  • 1 žlica kaper
  • 1 majhen šopek svežega peteršilja
  • 1 žlička limoninega soka
  • olivno olje
  • sol
  • poper

Ostale sestavine:

  • 4 kosi (polnozrnatega) kruha
  • 4 fileji pražene in vložene rdeče paprike

PRIPRAVA

Vse sestavine, razen polovice svežega peteršilja, prenesi v mikser in zmešaj v pasto – naj obdrži še nekaj teksture, ne zmešaj je popolnoma.

Žar ponev dobro segrej. Kose kruha pokapaj z oljem in z naoljeno stranjo dol prenesi na ponev. Ko dobi lepe sledi žara, kruh obrni in popeci še na drugi strani.

Popečen kruh namaži z namazom, okrasi z narezanimi paprikami in s peteršiljem ter postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply