Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Božanske pohane bučke s sirom


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: za 2-4 osebe 1x

Description

To je najboljša priloga tega poletja! Bučke so povaljane v okusnih drobtinah, pečene v pečici, na koncu pa še posute s sirom, ki se božansko stopi okoli hrustljavih bučk. Pa še vse skupaj se pripravi v slabe pol ure. Nooooro dobro!


Ingredients

Scale


Instructions

  1. Pečica: Pečico segrej na 200°C.
  2. Pekač: Plitek pekač obloži s papirjem za peko.
  3. Bučke: Bučke operi in nareži na kolute debele približno 0,5 cm.
  4. Pohanje: Pol litra hladne vode zlij v skledo, na krožnik pa stresi mešanico za pohanje. Nekaj bučk na enkrat položi v vodo, nato pa posamezno mokro koluto bučke položi še v mešanico in jo v njej povaljaj, da se mešanica oprime celotnega koluta bučke. Ponovi z vsemi bučkami.
  5. Peka: Posamezne spohane kolute bučke položi na papir za peko. Če ti na koncu ostane nekaj mešanice (kar je velik plus), jo stresi okoli spohanih bučk. Bučke pokapaj z oljem. Pekač postavi v pečico za 15-20 minut, da se drobtine zlato zapečejo, bučke pa zmehčajo.
  6. Sir: Pekač s pečenimi bučkami previdno vzemi iz pečice, nato pa nanje razporedi nariban sir. Pekač še za približno 5 minut postavi nazaj v pečico, da se sir stopi.
  7. Postrežba: Pripravljeno poslastico previdno vzemi iz pečice, nato pa bučke s skledo solate postrezi kot lahko glavno jed ali pa postrezi kot prilogo s katero koli drugo glavno jedjo. Pa uživaj!

Notes

Uporabiš lahko katero koli od štirih Kotányi mešanic za paniranje. Imajo:
– Hrustljavi piščanec – Classic
– Hrustljavi piščanec – Česen
– Hrustljavi piščanec – Sir in zelišča
– Hrustljavi piščanec – Paprika

Če te mešanice nimaš, uporabi 1 jajce in domačo mešanico, sestavljeno z:
– 100 g drobtin
– 40 g parmezana
– 1 žlička različnih suhih začimb (bazilika ali katera koli tebi ljubna posušena začimbnica, česen, poper …)
– 1/2 žličke soli

  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 25 minut