Description
To je najboljša priloga tega poletja! Bučke so povaljane v okusnih drobtinah, pečene v pečici, na koncu pa še posute s sirom, ki se božansko stopi okoli hrustljavih bučk. Pa še vse skupaj se pripravi v slabe pol ure. Nooooro dobro!
Ingredients
- 2 srednje veliki zeleni bučki (oz. približno 400 g bučke)
- 1 vrečka Kotányi mešanice za paniranje Hrustljavi piščanec – česen (ali katera od drugih treh ali lastna mešanica)
- 50 g topljivega sira (mocarela, edam …)
- (olivno) olje
Instructions
- Pečica: Pečico segrej na 200°C.
- Pekač: Plitek pekač obloži s papirjem za peko.
- Bučke: Bučke operi in nareži na kolute debele približno 0,5 cm.
- Pohanje: Pol litra hladne vode zlij v skledo, na krožnik pa stresi mešanico za pohanje. Nekaj bučk na enkrat položi v vodo, nato pa posamezno mokro koluto bučke položi še v mešanico in jo v njej povaljaj, da se mešanica oprime celotnega koluta bučke. Ponovi z vsemi bučkami.
- Peka: Posamezne spohane kolute bučke položi na papir za peko. Če ti na koncu ostane nekaj mešanice (kar je velik plus), jo stresi okoli spohanih bučk. Bučke pokapaj z oljem. Pekač postavi v pečico za 15-20 minut, da se drobtine zlato zapečejo, bučke pa zmehčajo.
- Sir: Pekač s pečenimi bučkami previdno vzemi iz pečice, nato pa nanje razporedi nariban sir. Pekač še za približno 5 minut postavi nazaj v pečico, da se sir stopi.
- Postrežba: Pripravljeno poslastico previdno vzemi iz pečice, nato pa bučke s skledo solate postrezi kot lahko glavno jed ali pa postrezi kot prilogo s katero koli drugo glavno jedjo. Pa uživaj!
Notes
Uporabiš lahko katero koli od štirih Kotányi mešanic za paniranje. Imajo:
– Hrustljavi piščanec – Classic
– Hrustljavi piščanec – Česen
– Hrustljavi piščanec – Sir in zelišča
– Hrustljavi piščanec – Paprika
Če te mešanice nimaš, uporabi 1 jajce in domačo mešanico, sestavljeno z:
– 100 g drobtin
– 40 g parmezana
– 1 žlička različnih suhih začimb (bazilika ali katera koli tebi ljubna posušena začimbnica, česen, poper …)
– 1/2 žličke soli
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 25 minut