Brusketa z gobami

0 comments

Brusketa z gobami

Za pripravo te jedi potrebuješ le 10 minut, okus pa je božanski! Uporabi gobe, ki jih imaš na razpolago; jurčke, šitake gobe, lisičke, šampinjone ipd. Uporabiš lahko kateri koli kruh, poskusi z ajdovim z orehi.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 4 kosi (ajdovega z orehi) kruha
  • 1 strok česna
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • 2 vejici svežega timijana
  • 150 g gob
  • sol
  • poper
  • olivno olje
  • 1 žlička limoninega soka
  • 10 g masla
  • 1 suh feferonček

Brusketa z gobami

PRIPRAVA

Gobe očisti in nareži na lističe. Strok česna prereži na polovico. Peteršilj sesekljaj, timijan pa osmukaj z vejice.

Žar ponev dobro segrej. Kose kruha pokapaj z oljem in z naoljeno stranjo dol prenesi na ponev. Ko dobi lepe sledi žara, kruh obrni in popeci še na drugi strani. Popečen kruh potem namaži s polovičkama česna.

Brusketa z gobami

V veliko ponev daj 2 žlici olja ter gobe. Ko spustijo nekaj vode dodaj ščepec soli, dišavnice (malo peteršilja prihrani za okras), poper in nalomljen feferonček in kuhaj še 5 minut, da se vsa voda, ki jo gobe spustijo, ukuha. Vmes večkrat premešaj.

Ko vsa voda izpari in gobe dobijo nekaj barve, dodaj maslo in limonin sok ter premešaj.

Brusketa z gobami

Ko se maslo stopi, poskusi en listič gobice in dosoli, če je potrebno. Dodaj še 2 žlici vode, popopraj in premešaj ter počakaj še 20 sekund, da dobiš svilnato omako.

Gobe razdeli na kose kruha in …

brusketa gobe6

… okrasi s preostalim svežim peteršiljem ter postrezi.

Brusketa z gobami

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.