Češnjev & breskov smuti

0 comments

Česnjev & breskov smuti

Poglej te barve! Ta čudovito osvežujoč smuti ti bo zagotovo polepšal dan. Ta smuti pripravi poleti, ko so breskve v sezoni, uporabiš pa lahko češnje ali višnje, lahko tudi zamrznjene.

Najboljše jedi so včasih najbolj enostavne jedi. In ta recept je eden izmed teh. Je zelo prilagodljiv, uporabiš lahko breskve ali nektarine, priporočam sicer zrele in sladke breskve, saj bodo smuti že kar same posladkale. Če pa slučajno po miksanju ugotoviš, da je smuti premalo sladek, pa dodaj še malo medu ali pa javorni sirup, še malo zmiksaj in potem poskusi še enkrat.

Priznam, ravno poleti, ko je sadja največ, se mi smutijev ne da miksat. Največkrat zato, ker je sadje samo že tako dobro in sladko, ker je pač v sezoni, da se mi zdi škoda, da bi ga zmiksala. Raje kar ugriznim v breskev ali pa pojem polno šalčko češenj. So pa ti smutiji ena taka super rešilna bilka za tisto sadje, ki te je zaman čakalo nekaj dni in je že malo spremenilo izgled. Ja, tudi meni se zgodi. 😉 Tisto pozabljeno sadje potem enostavno obrežeš, vržeš v misker, dodaš nekaj soka in voila, super napitek je tu.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 1 velika breskev ali dve manjši
  • 4 žlice (zamrznjenih) češenj
  • 2,5 dcl pomarančnega soka

Česnjev & breskov smuti

PRIPRAVA

Breskvi odstrani koščico in jo nareži na kocke, nekaj rezinic prihrani za okras.

Česnjev & breskov smuti

Vse sestavine prenesi v mešalnik in zmiksaj v gost smuti. S prihranjenimi rezinicami smuti okrasi in postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.