Curry z gamberi in školjkami

, 25. Dec 2015 | No Comments

Curry z gamberi in školjkami

Morski sadeži so čudovite sestavine, ki jih lahko pripraviš na mnoooogo načinov. Eden izmed najslajših je tale curry. Mešanica zelenjave in kokosovo mleko naredita ta curry nepozabljiv. Poleg postrezi s kruhom in z njim pomaži vso omako. Če želiš, feferon izpusti.

Domen me ima rad (tudi) zato, ker kuham take curryje. <3 In jaz imam rada Domna, ker rad je take curryje. <3 Curry, ki je pripravljen v 20-ih minutah, pa imava rada Domen in jaz. <3 Super trojka smo! :p

Sama ljubezen povsod! Če želiš tudi ti malo ljubezni v obliki hrane, pa si pripravi ta curry tudi ti. Ker je ena sama <3. :)

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 1 manjši por
  • olivno olje
  • 2 stroka česna
  • 1 kos svežega ingverja
  • 1 zelena bučka
  • 1 zvrhana žlička kurkume
  • sol
  • poper
  • 1 svež (rdeč) feferon (neobvezno)
  • 150 g (zamrznjenih) gamberov
  • 150 g (zamrznjenih) školjk (brez lupine)
  • 1 žlica sojine omake
  • 2 dcl kokosovega mleka
  • 1 pest (češnjevih) paradižnikov
  • 0,5 dcl vode

Curry z gamberi in školjkami

PRIPRAVA

Na žlici olivnega olja prepraži na kolute narezan por. Ko se zmehča, dodaj nariban česen in ingver in premešaj in kuhaj minuto, da česen zadiši. V ponev dodaj na kolute narezano bučko in polovico feferona in praži približno 5 minut, oziroma toliko časa, da se bučka zmehča – večkrat premešaj, da se ne zažge.

Na popražene bučke daj kurkumo, popopraj in posoli ter praži še 30 sekund.

Curry z gamberi in školjkami

V ponev daj gambere in školjke (zamrznjene prej 5 minut namakaj v topli vodi, da lažje odstraniš morebitni led, ki obkroža gambere) in kuhaj toliko časa – približno 5 minut – da se vsa voda, ki jo morski sadeži spustijo, ukuha.

Ko se voda ukuha, v ponev zlij kokosovo mleko in vodo in kuhaj še približno 10 minut, ponev pokrij. Ko se omaka malenkost zgosti, vanjo umešaj sojino omako in na polovičke narezane češnjevce. Zavri, potem pa poskusi in dosoli, če je potrebno.

Curry z gamberi in školjkami serviraj in okrasi s preostalim feferonom.

Curry z gamberi in školjkami

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply