Domača paradižnikova salsa

0 comments

Če hodiš v kino ali na bowling, zagotovo poznaš paradižnikovo salso, ki jo postrežejo ob tortilja čipu. Prava mala poslastica. Da ti bo ta fantastičen prigrizek na voljo tudi doma, si shrani ta recept in ga pripravi vedno, ko se ti zalušta. Domača paradižnikova salsa je za prste polizat dobra. In to dobesedno!

Ooh, ti bo tole všeč! Ko bo konec pojedine in bo tortilja čipsa zmanjkalo, te bo prijelo polizati skodelico, v kateri je bila paradižnikova salsa. In ne bo ti preostalo drugega, kot da to tudi storiš!

Paradižnikove salse lahko seveda v večjih trgovinah tudi kupiš. Ponavadi se nahaja na polici blizu tortilja čipsa, družbo pa ji dela nacho sir pomaka in pa (ponavadi) fejk gvakamore. Če se želiš naučiti pripraviti domačo nacho pomako, odklikaj na recept Domača nacho pomaka , recept za domačo gvakamole omako pa najdi pri receptu Hot dog z gvakamole omako. Vendarle pa je domača paradižnikova salsa stokrat boljša od kupljene. In boljša tudi od tiste, ki jo prodajajo v restavraciji! Ne le, da je tudi bolj zdrava, tudi bolj personalizirana je lahko. Dodaš lahko namreš VSE, kar ti je všeč in izpustiš VSE, kar ti ni všeč. A ni enostavno?

Pa še nekaj nasvetov glede paradižnikove salse – naj bo grobo sesekljana, saj za pomakanje ne potrebuješ gladke omake. Salso lahko pripraviš pozimi in poleti. Pozimi uporabi pelate v konzervi, poleti pa lahko pelatom iz konzerve dodaš še nekaj svežih (češnjevih) paradižnikov. Dodaj jih pred miksanjem, seveda.

Priprava je reeeees enostavna. 

Sestavine vrzi v mešalnik in grobo zmiksaj.

 

Salso poskusi in dodelaj po okusu.

Salso lahko pripraviš le zase (seveda, ti si kar privošči), lahko pa jo pripraviš za družbo. Party krožnik je super ideja!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Domača paradižnikova salsa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 5 minut
  • Yield: za 1 večjo skodelico 1x

Description

Če hodiš v kino ali na bowling, zagotovo poznaš paradižnikovo salso, ki jo postrežejo ob tortilja čipu. Prava mala poslastica. Da ti bo ta fantastičen prigrizek na voljo tudi doma, si shrani ta recept in ga pripravi vedno, ko se ti zalušta. Domača paradižnikova salsa je za prste polizat dobra. In to dobesedno!


Ingredients

Scale

1 konzerva pelatov (le pelati, tekočino prihrani za kateri drugi recept)
1 strok česna
2 mladi čebulici
1 šopek svežega peteršilja
1/2 svežega feferona (neobvezno)
1 žlička soli
1/2 žličke popra
1 žlička kumina (neobvezno)


Instructions

  1. Sestavine: Česen olupi in sesekljaj. Mlado čebulico nareži na koščke. Feferonu odstrani semena in ga nareži na manjše koščke. Peteršilj sprakni in dobro osuši. Konzervo s pelati odpri, potem pa tekočino prelij v posodico in shrani za kateri drugi recept.
  2. Zmiksaj: V mešalnik daj odcejene pelate, česen, čebulico, petešilj, feferon in sol, poper in kumin in grobo sesekljaj. Salso poskusi in dodelaj po okusu.
  3. Postrežba: Salso lahko pripraviš le zase (seveda, ti si kar privošči), lahko pa jo pripraviš za družbo. Pa naj bo to praznovanje doma, piknik ali pa druženje v kampu, recimo. Poleg paradižnikove salse in tortilja čipsa postreži še z zanimivimi dodatki – party krožnik je super ideja!

Notes

Paradižnikova salsa naj bo grobo sesekljana, saj za pomakanje ne potrebuješ gladke omake.

Salso lahko pripraviš pozimi in poleti. Pozimi uporabi pelate v konzervi, poleti pa lahko pelatom iz konzerve dodaš še nekaj svežih (češnjevih) paradižnikov.

Salso lahko pripraviš le zase, lahko pa jo pripraviš za družbo. Party krožnik je super ideja!

  • Prep Time: 5 minut

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.