Enostavni in hitri česnovi kruhki

0 comments

Povprečno francosko štručko spremeni v dišečo masleno poslastico z okusom česna (ali pač ne, če ti ni do tega). Še tople rezinice kruha nato trgaj od štručke in vem, da ti bo v tistih nekaj minutah življenje res lepo. Kruh postrezi kot kateri koli kruh, s čimer koli in kadar koli.

Maslo, česen in svež peteršilj vedno obljubijo božanske okuse in prav nikoli ne zatajijo. Če jih namažeš med rezinice narezane štručke, vse skupaj pogreješ v pečici, veš, da ni boljšega. Če želiš, lahko nato nekaj minut kruh pečeš nepokritega, da dobiš še malo skorjice, ampak jaz ponavadi tega ne naredim, ker najraje uživam v mehki, sočni, masleni poslastici.

Ta kruh postrezi kot predjed skupaj z izbranimi dodatki, super je pa tudi kot “orodje” za pomazati vse kapljice izbrane glavne jedi. Ker včasih pa res ne moremo uporabiti prstov in/ali jezika!

Za pripravo domačih česnovih kruhkov potrebuješ:

 • KRUH: Uporabi kar navadno francosko štručko. Lahko pa uporabiš tudi manjše – krajše štručke. Če želiš manjše koščke kruha, ki jih bo enostavno trgati, pazi le na to, da je premer štručke približno 5 cm.
 • MASLO: Maslo naj bo sobne temperature, da ga bo s česnom, peteršiljem in soljo res enostavno zmešati in potem namazati v zareze.
 • ČESEN: Uporabi toliko česna, kot ti je všeč. Jaz najraje uporabim svežega, ki ga nato naribam, da se lepo razporedi po celotni masleni zmesi. Lahko pa uporabiš tudi česen v prahu.
 • PETERŠILJ: Okus masla in česna najlepše zaokroži svež peteršilj, ki lepo odišavi, osveži in še pobarva celotno zadevo.
 • SOL: Malo soli daleč pride.

To jed lahko pripraviš vnaprej in potem pred postrežbo le pogreješ v pečici. Vendarle pa je najbolje, če vnaprej pripraviš masleno zmes, nato pa vse storiš pred postrežbo. Medtem, ko se pečica segreva, kruh zareži in namaži ter nato le pogrej. Vzelo ti bo le dvajset minut.

Poglej si tudi kratek VIDEO priprave. 

Preden pogledava, kako se ta jed pripravi, pa še nekaj odličnih kruhovih poslastic:

Še več jedi s kruhom najdi pod oznako Kruh.

Za pripravo božanskih kruhkov potrebuješ sestavine na spodnji fotki. POZOR, v nadaljevanju sledi kratek slikovni prikaz priprave, natančne količine in korake priprave pa najdi na dnu strani.

Najprej v kruh zareži skoraj do konca, približno centimeter narazen. Zareži tako globoko, da med rezinice lahko namažeš masleno zmes, se pa rezinice še vedno držijo skupaj. Skupaj zmešaj vse za masleno zmes. To namaži med zareze in tudi povrhu. Kruh zavij v alu folijo, postavi v pečico in se pripravi na božanske vonjave.

To je pa tudi vse. TAKO dobro in tako enostavno!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Enostavni in hitri česnovi kruhki


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Author: Barbara
 • Total Time: 20 minut
 • Yield: za 4-6 oseb 1x

Description

Povprečno francosko štručko spremeni v dišečo masleno poslastico z okusom česna (ali pač ne, če ti ni do tega). Še tople rezinice kruha nato trgaj od štručke in vem, da ti bo v tistih nekaj minutah življenje res lepo. Kruh postrezi kot kateri koli kruh, s čimer koli in kadar koli.


Ingredients

Scale

1 tipična francoska štručka ali dve krajši
100 g masla
2 stroka česna
1/2 žličke soli
2 žlici sesekljanega peteršilja


Instructions

 • Pečica: Pečico segrej na 200°C.
 • Kruh: Najprej v kruh zareži skoraj do konca, približno centimeter narazen. Zareži tako globoko, da med rezinice lahko namažeš masleno zmes, se pa rezinice še vedno držijo skupaj.
 • Maslena zmes: Skupaj zmešaj maslo sobne temperature, nariban česen, sesekljan peteršilj in sol.
 • Mazanje: Masleno zmes namaži med rezinice in na koncu še povrhu.
 • Peka: Kruh zavij v alu folijo, postavi v pečico in se pripravi na božanske vonjave. Peci približno 15 minut. Če želiš, kruh odvij in peci dodatnih 5 minut, da se naredi skorjica.

Notes

Uporabi svež česen, lahko pa tudi suhega.

Svež peteršilj je najboljši, lahko pa uporabiš tudi sušenega.

 • Prep Time: 5 minut
 • Cook Time: 15

Sit Fit Newsletter

Naroči se na Sit Fit Newsletter in vsake dva tedna boš v svoj e-nabiralnik prejel/a nove ideje in nasvete za ustvarjanje v kuhiniji!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.