Farro s pečenimi paprikami

, 10. Jul 2015 | No Comments

Farro s pečenimi paprikami

Farro dobiš v večjih hipermarketih, najverjetneje se nahaja pri vloženi koruzi in čičeriki. Farro je sicer žito, izredno podobno ječmenu ali piri. Poskusi to solato, odlična je. Pripravi si jo doma in odnesi v službo, šolo ali na piknik.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 2 mali pločevinki farra
  • 1 rdeča paprika
  • 1 oranžna paprika
  • 1/2 rdeče čebule
  • sol
  • poper
  • olivno olje
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • 1 žlica limoninega soka

Farro s pečenimi paprikami

Farro s pečenimi paprikami

PRIPRAVA

Papriki in čebulo nareži na kocke. Prenesi na pekač, obložen s papirjem za peko in popopraj ter posoli. Pokapaj z olivnim oljem in peci 30 minut v pečici, ogreti na 175°C. Vmes enkrat premešaj.

Farro s pečenimi paprikami

Farro speri pod mrzlo vodo in dobro odcedi. Peteršilj sesekljaj. Pečeno zelenjavo stresi k farru, pokapaj z olivnim oljem, dobro popopraj in dosoli in premešaj. Pokapaj z malo limoninega soka, dodaj peteršilj in premešaj.

Farro s pečenimi paprikami

Razdeli na porciji in postrezi.

Farro s pečenimi paprikami

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply