Description
Ta okusov in beljakovin polna frtalja, ki navduši tudi že z izgledom, je čudovito kosilo ali večerja. V celoti jo pripravi na štedilniku ali pa za zadnji del priprave uporabi pečico. Poleg odlično sodi kos kruha in velika skleda solate.
Ingredients
- 2 žlici olja
- 1 šalotka
- 1 šopek špargljev
- 50 g piščančjih prsi Slim & Fit
- 6 jajc
- 200 g zrnatega sira (oz. cottage cheesa)
- 2 žlici parmezana
- 1 žlica moke
- 1/2 žličke sušenega česna
- 1/2 žličke sušenega drobnjaka
- 1/2 žličke soli
- malo popra po okusu
Instructions
- Segrej pečico: Pečico segrej na 180°C.
- Pripravi zelenjavo in piščančje prsi: Šparglje primi na obeh koncih in prelomi, da dobiš leseni (tega zavrzi) in mehak del, ki ga nareži na kolute. Nareži tudi šalotko in piščančje prsi.
- Pripravi jajčno zmes: V skledico razbij jajca, dodaj 4 žlice zrnatega sira, drobnjak, česen, polovico soli in popra ter še moko in vse skupaj dobro premešaj, da dobiš gladko jajčno zmes. Če kakšna grudica zrnatega sira ostane, jo kar pusti.
- Frtaljo začni: V ponvi, ki jo lahko kasneje postaviš tudi v pečico, segrej olje, nato pa na segretem zmehčaj šalotko, narezane šparglje in piščančje prsi. Potresi s preostalo soljo in poprom. Ko se zelenjava zmehča in prsi že malo obarvajo, del popražene zelenjave prenesi v skodelico in prihrani za kasneje, nato pa v ponev zlij celotno jajčno zmes. Ponev po potrebi nagni, da se jajčna zmes enakomerno razporedi. Na vrh razporedi prihranjeno zelenjavo. Kuhaj približno 5 minut, da spodaj jajca zakrknejo in se naredi lepa skorjica.
- Frtaljo dokončaj: Na vrh jajčne zmesi razporedi še žlico zrnatega sira. Frtaljo za dobrih 10 minut postavi v predogreto pečico, da zakrkne še zgornji del frtalje. Lahko pa jo dokončaš tudi na štedilniku – spodaj pod Notes poglej natančna navodila kako!
- Postrezi: Ko se frtalja popeče še zgoraj, jo previdno vzemi iz pečice in nato še s ponve. Frtaljo nareži in takoj postrezi. Odlična je s kosom kruha in skledo solate!
Notes
Priprava v celoti na štedilniku: Lahko pa frtaljo v celoti pripraviš na štedilniku. Ko se spodaj naredi lepa skorjica, frtaljo previdno prenesi na krožnik, ki naj bo idealno večji od ponve, da bo pečen del frtalje na spodnjem delu krožnika. Nato pa krožnik pokrij s ponvijo in oboje skupaj hitro obrni, da se ti frtalja nežno prekucne v ponev – pečen del frtalje mora biti zgoraj. Nato ponev postavi nazaj na štedilnik in kuhaj še približno 5 minut, da se zapeče še nepečen del frtalje.
Recept je pripravljen v sodelovanju s Perutnina Ptuj.
- Prep Time: 10 minut
- Cook Time: 20 minut