Gobova kremna juha

0 comments

Gobova kremna juha

Še ena kremna juha brez pikice smetane ali krompirja. Za pripravo te kremne juhe uporabi katere koli gobe, izberi gobe, ki so ti na razpolago in tiste, ki so ti najbolj všeč. Namesto masla lahko uporabiš le olivno olje. Juho okrasi s sesekljanim peteršiljem.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 10 g suhih jurčkov
  • 0,75 l zelenjavne jušne osnove
  • 10 g masla
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1/2 čebule
  • 1 strok česna
  • 1 vejica svežega timijana
  • 200 g mešanih svežih gob
  • sol
  • poper
  • 2 vejici svežega peteršilja

Gobova kremna juha

PRIPRAVA

Suhe jurčke stresi v skledico in jih prelij z vročo vodo. Česen in čebulo olupi in sesekljaj. Sveže gobe očisti in nareži na večje kose. V kozici stopi maslo, dodaj olivno olje in na njem prepraži čebulo, česen in timijan. Nato dodaj odcejene in nasekljane jurčke in sveže gobe.

Gobova kremna juha

Na zmernem ognju kuhaj še 5 minut, da sveže gobe spustijo vodo in se prepražijo. Gobe zalij z jušno osnovo in prihranjeno tekočino od suhih jurčkov (pazi, da usedline ne vliješ). Premešaj in posoli ter popopraj. Kuhaj toliko časa, da se gobe skuhajo, približno 15 minut.

Gobova kremna juha

Iz juhe odstrani timijanovo vejico in juho spasiraj ter poskusi in dosoli in popopraj, če je potrebno. Juho okrasi s sesekljanim peteršiljem, jo po želji še malo popopraj in postrezi.

Gobova kremna juha

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.