Juha iz brstičnega ohrovta

, 16. Jan 2015 | No Comments

Brstični ohrov zaradi svoje grenkobe morda ni tvoja najbolj priljubljena zelenjava, a s to juho se bo to spremenilo. Čebula grenkobo ohrovta izniči, zato bodi brez skrbi in jo poskusi. Da ti bo na razpolago tudi ko nimaš veliko časa, naenkrat skuhaj več juhe in jo po porcijah zamrzni.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 225 g brstičnega ohrovta
  • 15 g masla
  • 1/2 žličke sladkorja v prahu
  • 225 g rjave čebule
  • 1 vejica svežega ali 1/2 žličke suhega timijana
  • 0,5 l zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • poper
  • kajenski poper (neobvezno)

Juha iz brstičnega ohrovta

PRIPRAVA

Sesekljaj čebulo in jo do mehkega prepraži na maslu, približno 15 minut. Potresi s sladkorjem in premešaj ter kuhaj še 10 minut, da se čebula karamelizira.

Juha iz brstičnega ohrovta

Juha iz brstičnega ohrovta

V kozico dodaj dobro očiščen ter na polovičke narezan brstični ohrov in timijan ter zalij z zelenjavno jušno osnovo.

Juha iz brstičnega ohrovta

Posoli in popopraj, premešaj in kuhaj približno 20 minut, oziroma toliko časa, da se brstični ohrovt skuha.

Juha iz brstičnega ohrovta

Ko je brstični ohrovt skuhan juho dobro spasiraj. Poskusi in dosoli ter dopopraj, če je potrebno.

Juha iz brstičnega ohrovta

Juho potresi s kajenskim poprom in postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply