Korenčkova juha s svežim ingverjem

, 5. Feb 2015 | No Comments

Korenčkova juha s svežim ingverjem

Zdravje, samo zdravje! Korenje in ingver, ki sta zelo zdravi sestavini, pretvori v kremasto juho, ki bo všeč vsem. Če bodo to juho jedli otroci, previdno z uporabo ingverja, saj je svež malenkost pekoč.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 1 šalotka
  • 1 strok česna
  • 4 korenji (približno 250 g)
  • 1 košček svežega ingverja
  • 0,75 l zelenjavne jušne osnove (ali vrele vode in zelenjavne jušne kocke)
  • 2 vejici svežega ali 1 žlička suhega drobnjaka (neobvezno)
  • olivno olje
  • sol
  • poper

Korenčkova juha s svežim ingverjem

Korenčkova juha s svežim ingverjem

PRIPRAVA

Šalotko sesekljaj, korenje nareži na kolute, ingver in česen pa olupi in naribaj.

Na olivnem olju prepraži šalotko. Ko se zmehča, dodaj česen in ingver in praži le toliko časa, da česen zadiši. Dodaj korenje in praži še 2 minuti. Zalij z zelenjavno jušno osnovo in kuhaj približno 15 minut, oziroma toliko časa, da se zelenjava zmehča.

Nekaj korenčkov odstrani, ostalo juho pa spasiraj z ročnim mešalnikom ali v multipraktiku. Poskusi in popopraj ter dosoli, če je potrebno. Juho okrasi s korenjem, narezanim drobnjakom ter popopraj in postrezi.

Korenčkova juha s svežim ingverjem

Korenčkova juha s svežim ingverjem

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply