Ledeni jogurt (froyo): naravni, mangov in češnjev

0 comments

Ledeni jogurt (froyo)

Ledeni jogurt je fantastična poletna poslastica in čudovita različica sladoledu, poskusi ga, ne bo ti žal. Pripravi naravnega ali pa sadnega – izberi katero koli sadje, v sladoled pa lahko umešaš še koščke čokolade, kokos, lešnike ali pa koščke sadja, lahko pa dodaš tudi sesekljano meto.

SESTAVINE (za 6 lučk)

Sestavine za naravni ledeni jogurt:

  • 1,5  dcl (grškega) naravnega (manjmastnega) jogurta
  • 1 žlička mletega sladkorja
  • 1 žlička vanilijeve esence (neodvezno)

Sestavine za mangov ledeni jogurt:

  • 1 dcl  (grškega) naravnega (manjmastnega) jogurta
  • 1/4 (svežega) manga
  • 1 žlička mletega sladkorja

Sestavine za češnjev ledeni jogurt:

  • 1,5 dcl (grškega) naravnega (manjmastnega) jogurta
  • 1 žlička vanilijeve esence
  • 1 žlička mletega sladkorja
  • 4 žlice (zamrznjenih) češenj ali višenj

Ledeni jogurt (froyo)

PRIPRAVA

Naravni ledeni jogurt: Jogurt, mleti sladkor in vanilijevo esenco dobro zmešaj in prenesi v dva modela za lučke.

Mangov ledeni jogurt: V jogurt umešaj polovico sladkorja. Mango stresi v mešalnik, dodaj preostal sladkor in zmiksaj v kremasto zmes. V dva modelčka izmenjujoče vnašaj jogurt in mangovo kremo.

Češnjev ledeni jogurt: V mešalnik stresi češnje, jogurt, sladkor in vanilijevo esenco in zmiksaj v kremsto zmes. To vlij v dva modelčka za lučke.

Ledeni jogurt (froyo)

Pripravljene lučke za vsaj 5 ur ali pa kar čez noč postavi v zamrzovalnik. Pred postrežbo spodnji del modelčka za lučke za nekaj sekund postavi pod vročo vodo, tako bodo lučke enostavno spolzele iz modelčkov. Postrezi in uživaj!

Ledeni jogurt (froyo)

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.