Losos z gorčično glazuro in zelenjavnimi ražnjiči

, 3. Oct 2016 | No Comments

Načinov priprave lososa je ogromno! Tu je še en dokaj nenavaden način, a prav slasten. Družbo lososu delajo zelenjavni ražnjiči, sestavljeni iz rdeče paprike, zelene bučke in barvnih češnjevcev. Poleg si privošči še malo kruha ter solate in želodček ti bo zelo hvaležen!

Med Sit Fit recepti je že kar lepa zbirka receptov z lososom v glavni vlogi. Težko se odločim, kateri je najboljši:

Ker pa imam lososa rada in ker čudovito deluje z drugimi sestavinami, ne bom ostala pri teh treh načinih. Zato sem našla nov način, ki ga predstavljam danes. Lososove fileje najprej namažeš z gorčično-sojinim namazom, jih daš v pečico, jim vmes še nekajkrat izkažeš ljubezen in jih premažeš z glazuro, potem pa poješ z užitkom.

Zelenjavni ražnjiči seveda niso nujni del recepta. Vseeno pa jih pripravi, če imaš vse sestavine, sicer pa hop ponje v trgovino. Jaz sem tokrat ražnjiče pripravila z Luštnimi paradižnički in bili so odlični. Sicer so že sami prav fajn, ko pa se jih toplota v pečici dotakne, postanejo pa še 2x boljši. Sladki, sočni na kvadrat!

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za gorčično glazuro:

  • 2 žlici francoske gorčice
  • 1 žlička polnozrnate gorčice
  • 1/2 žlice medu
  • 1/2 žlice sojine omake
  • 1 žlička čili omake (neobvezno)

Sestavine za ražnjiče:

  • 1 pest češnjevih paradižnikov
  • 1/2 rdeče paprike
  • 1/2 zelene bučke
  • sol
  • poper
  • olivno olje

Ostale sestavine:

  • 2 fileja lososa
  • 1 vejica svežega peteršilja za okras

Losos z gorčično glazuro in zelenjavnimi ražnjiči

Losos z gorčično glazuro in zelenjavnimi ražnjiči

PRIPRAVA

Bučko nareži na kolute, papriko pa na kocke. Na palčke za ražnjiče izmenično natakni češjevec, bučke in paprike.

Losos z gorčično glazuro in zelenjavnimi ražnjiči

Vse sestavine za lososa, razen peteršilja, zmešaj v kozarčku.

Losos z gorčično glazuro in zelenjavnimi ražnjiči

V pekač daj ražnjiče in lososa. Ražnjiče posoli in popopraj ter pokapaj z olivnim oljem, lososova fileja pa namaži z gorčično glazuro.

Losos z gorčično glazuro in zelenjavnimi ražnjiči

Pekač daj za 20 minut v pečico, ogreto na 200°C. Na vsake pet minut pekač previdno vzemi iz pečice in premaži še z malo glazure.

Pečena lososova fileja in zelenjavne ražnjiče vzemi iz pečice, lososa okrasi s sesekljanim peteršiljem in postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply