Makarončki z gobami, sušenimi paradižniki, špinačo in smetano iz indijskih oreščkov

, 25. Jan 2016 | No Comments

Makarončki z gobami, sušenimi paradižniki, špinačo in smetano iz indijskih oreščkov

Tile makarončki so obkroženi s čudovito kremasto omako, ki ni, ponavljam NI, mlečna smetana, ampak je smetana, narejena iz namočenih indijskih oreškov, malo soli in vode. Ja, ta smetana je perfektna za vse, ki ne jeste mlečnih izdelkov. Pa še dobra je!

Jaaa, ta smetana je neverjetna! Je super rešitev za vse, ki ne jeste mlečnih izdelkov, saj je narejena le iz indijskih oreščkov. Kdo bi si mislil, da je to mogoče? Jaz že ne. In nisem verjela, dokler nisem poskusila. In ja, poskusi tudi ti!

V to jed sem vključila tudi nekaj zelenjave – paradižnički, gobe in špinača so super kombinacija s to omako in makarončki. Njam!

Za pripravo te jedi nujno uporabi majhne makarončke, saj bi velike testenine vase posrkale preveč smetanove omake.

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za smetano iz indijskih oreščkov:

  • 150 g nesoljenih indijskih oreščkov
  • 1/2 žličke soli
  • približno 1,5 dcl vode

Ostale sestavine:

  • 4 stroki česna
  • 200 g gob
  • 60 g sveže špinače
  • 6 sušenih in v olje vloženih paradižnikov
  • sol
  • poper
  • 1/2 žličke čilija v prahu (neobvezno)
  • 1 vejica svežega peteršilja
  • 2 žlici indijskih oreščkov
  • 200 g majhnih makarončkov

Makarončki z gobami, sušenimi paradižniki, špinačo in smetano iz indijskih oreščkov

PRIPRAVA

Najprej pripravi smetano iz indijskih oreščkov. Oreščke dve uri ali čez noč namakaj v vodi. Vodo potem odlij in oreščke dobro splakni pod tekočo vodo. Oreščke stresi v mešalnik, jim dodaj sol in vodo in jih dobro zmiksaj. Miksaj približno 5-10 minut (čas bo odvisen od moči tvojega mešalnika!), da dobiš kremasto strukturo, podobno “normalni” smetani za kuhanje. Dodaj toliko vode, da dobiš tako tekočo smetano, kot želiš.

Makarončki z gobami, sušenimi paradižniki, špinačo in smetano iz indijskih oreščkov

Makarončke – naj bodo čim manjši – skuhaj v slani in vreli vodi po navodilih na embalaži. Dve žlici indijskih oreščkov na hitro prepraži na suhi in vroči ponvi, potem pa jih skupaj s peteršiljem sesekljaj.

Makarončki z gobami, sušenimi paradižniki, špinačo in smetano iz indijskih oreščkov

Ko voda, v kateri se makarončki kuhajo zavre, začni pripravljati omako. V večjo ponev ali kozico prenesi na rezinice narezane sušene paradižnike. Ko se malenkost prepražijo, dodaj česen in ga praži približno minuto, le da se zmehča in nikar ne zažge.

Makarončki z gobami, sušenimi paradižniki, špinačo in smetano iz indijskih oreščkov

Potem v kozico stresi na rezinice narezane gobe in jih praži približno 5 minut, oziroma toliko časa, da spustijo vodo, se ta pokuha in da se gobice zmehčajo. Posoli, dodaj čili v prahu in poper ter premešaj. Potem dodaj špinačo in mešaj, da špinača uvene.

Makarončki z gobami, sušenimi paradižniki, špinačo in smetano iz indijskih oreščkov

Kuhane makarončke odcedi in prelij z žlico olja ter premešaj. Kozico nujno odstavi z ognja, vanjo umešaj smetano in premešaj, da dobiš kremasto omako.

Makarončki z gobami, sušenimi paradižniki, špinačo in smetano iz indijskih oreščkov

Vanjo potem na hitro umešaj še makarončke in jih serviraj, potresi z mešanico oreščkov in sesekljanega peteršilja in takoj postrezi.

Makarončki z gobami, sušenimi paradižniki, špinačo in smetano iz indijskih oreščkov

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply