Marinirane gobe na žaru

, 17. Jan 2015 | No Comments

Marinirane gobe na žaru

Takšnih pečenih gob še ne poznaš! Gobe med mariniranjem vsrkajo okus balzamičnega kisa in česna in s pečenjem postanejo čudovito sladkega okusa. Gobice lahko spečeš v pečici, na gril ponvi ali pa na žaru, na paličicah ali brez.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 250 g gob
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 strok česna
  • 1/2 žličke timijana
  • sol
  • poper
  • peteršilj

Gobova kremna juha

PRIPRAVA

V skodelici zmešaj balzamični kis, sojino omako, sesekljan strok česna, timijan, ščepec soli in poper.

Marinirane gobe na žaru

V plastično vrečko stresi na polovičke narezane gobe, potem pa vanjo zlij še marinado. Vrečko stisni ob robu in gobe dobro premešaj z marinado. Pusti počivati pol ure.

Marinirane gobe na žaru

Potem gobe natakni na palčke za ražnjiče – če uporabiš lesene, palčke za pol ure namoči v vodo, da se ob pečenju ne bodo zažgale.

Marinirane gobe na žaru

Gobe peci 20 minut v pečici, ogreti na 200°C ali pa približno 3 minute na stran na gril ponvi. Pečene gobice postrezi na krožniku in okrasi s sesekljanim peteršiljem.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply