Mešana solata s tortilija trakci in korenčkovim prelivom

, 24. Jul 2018 | No Comments

Poletne solate so zakon! In takšne mešane, polne barv in okusov, ki te tudi nasitijo, pa sploh. Ta solata je zelo prilagodljiva, saj lahko sestavine prilagodiš glede na to, katere sestavine imaš na razpolago in kaj ti je všeč. Najboljši del te solate? Zagotovo tortilija trakci, ki naredijo to solato popoln (glavni) obrok.

Najbrž mi verjameš, če ti povem, da jaz enostavno ooooobožujem solate. V vsakršni koli obliki in barvi in okusih. Tako zelo, da sem pripravila dva blog zapisa, popolnoma namenjena solatam. In prelivom. O solatah, ki so lahko odlična spremljava jedi ali pa zvezde celotnega obroka, si preberi v blog zapisu Vse o solatah. Ker pa je eden največjih komponent solate preliv, si o prelivih preberi v blog zapisu Solatni prelivi.

Ker pa verjamem, da to poletje potrebuješ še kakšno dobro idejo za pripravo solat – poleg današnje, seveda – v nadaljevanju najdi moje trenutno najljubše poletne solate.

Odlične poletne solate:

Vse poletne solate najdeš pod oznako Poletne solate, vse solate pa pod oznako Solate.

Sedaj pa je čas, da povem še nekaj o današnjem receptu. Ki je čudovit! Lahko je spremljava kakšni pečeni zadevici ali pa kar glavni obrok.

Nekaj dodatnih informacij o mešani solati s tortilija trakci:

  • Kumari delno odstrani lupino tako, da vanjo z vilicami zareži po celotni površini, nato pa jo nareži na kocke.
  • Korenčkov preliv bo najboljši, če ga pripraviš v močnem mešalniku. Če ga nimaš, lahko solato začiniš le z oljem, kisom in soljo ter poprom.
  • Solata, že zmešana s prelivom, se ne obrži dolgo, zato je najboljše, da v primeru, da želiš solato pripraviti za vnaprej, sestavine in preliv hraniš ločeno in vse zmešaš skupaj tik pred postrežbo.
  • Namesto rukole lahko uporabiš tudi špinačo, motovilec ali pa solato.

Sedaj pa ti ne preostane drugega, kot da jo pripraviš. Dober tek!

Recept je bil pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija.

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za solato:

  • 2 tortiliji
  • 2 pesti rukole
  • 1/2 avokada
  • 2 mladi čebulici
  • 2 žlici indijskih oreščkov z brusnicami
  • 1 kumara
  • 2 korenji
  • olje
  • sol
  • poper

Sestavine za preliv:

  • 2 korenji
  • 4 žlice jabolčnega kisa
  • 6 žlic vode
  • 3 žlice olja
  • 1/2 žličke medu (neobvezno)
  • 1/4 žličke svežega naribanega ali mletega ingverja neobvezno)

PRIPRAVA

Rukolo operi in osuši. Kumaro operi in nareži na majhne kockice. Čebulo nareži na kolobarje, eno korenje pa z lupilcem za zelenjavo nareži na trakove. Polovico avokada nareži na kockice.

V mešalniku dobro zmiksaj dve olupljeni korenji, jabolčni kis, olje in vodo ter malo soli, mletega ingverja in med.

Tortilijo nareži na ožje tracke in jih popeci na malo olja. Med peko jih malo posoli in popopraj.

V veliki skledi zmešaj rukolo, rezinice korenja, kockice avokada, kolute mlade čebule in kockice kumare. Dodaj še popečene trakce tortilije in indijske oreščke z brusnicami.

Vse prelij s korenčkovim prelivom in nežno premešaj, nato pa takoj postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply