Ovsena kaša z bučnim pirejem in javorjevim sirupom

0 comments

Se spomniš čudno izgledajoče sive brozge, ki jih starši v ameriških filmih postrežejo svojim otrokom? Jap, ta siva brozga je tale jed. Ampak pazi – ta jed le izgleda čudno, okus je izgledu popolnoma nasproten. Če pa v kašo dodaš še malo bučnega pireja, jo potem obogatiš še z orehi, svežim sadjem IN preliješ z javorjevim sirupom, je pa sploh odlična!

Vedno me je zanimalo, kaj je ta čudno izgledajoč poc, ki ga otroci jedo v ameriških filmih. Ko sem naletela na tale recept, sem se končno opogumila in to famozno kašo tudi skuhala. In kako se mi je moj pogum obrestoval! Ta kaša je odlična. Že ko sem le zavrela mleko s cimetom in vanilijevo esenco je v moji kuhinjici božansko zadišalo. Čutila sem, da bo odlična. In prav sem imela. 😉

Ko sem jo prvič skuhala, sem jo le potresla z orehi in prelila z javorjevim sirupom in bila je odlična. Naslednjič sem imela v hladilniku še polovico neporabljenega manga, pa sem ga narezala na kašo in bam! – buča, cimet in mango so čudovita sveta trojica! Kdo bi si mislil! 😀

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 5 dcl (sojinega) mleka
  • 100 g bučnega pireja
  • 1 žlica (rjavega) sladkorja
  • 1 žlička vanilijeve esence
  • 3 žličke cimeta (1 žlička za v kašo, dve žlički za okras)
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 1 mala pest (pekan) orehov
  • malo manga ali katerega koli drugega svežega sadja (neobvezno)
  • javorjev sirup

Ovsena kaša z bučnim pirejem in javorjevim sirupom

PRIPRAVA

Bučni pire pripravi iz muškatne rumene buče. Bučo nareži na kocke in jo skuhaj v vreli vodi. Ko se zmehča vodo odlij, pusti nekaj minut, da odvečna voda izpari, potem pa zmehčane bučne kocke zmiksaj v pire. Pire ohladi.

Ovsena kaša z bučnim pirejem in javorjevim sirupom

Video postopek priprave bučnega pireja si oglej v spodnjem videu.

V kozico vlij mleko, dodaj bučni pire, sladkor, žličko cimeta in vanilijevo esenco ter zavri. V vrelo mleko stresi ovsene kosmiče in na srednjem ognju kuhaj približno 15 minut, da se kosmiči zmehčajo.

Ovsena kaša z bučnim pirejem in javorjevim sirupom

Ko so mehki kozico odstavi in počakaj minuto ali dve, da se kosmiči še malo nabreknejo in popijejo še preostalo tekočino.

Ovsena kaša z bučnim pirejem in javorjevim sirupom

Kuhane kosmiče postrezi, okrasi s sesekljanimi orehi, cimetom in rezinami manga ter vse prelij še z malo javorjevega sirupa. Takoj postrezi in uživaj.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.