Pečene banane

, 9. Aug 2015 | No Comments

Pečene banane

Bi nekaj toplega, sladkega in okusnega? Poskusi pražene banane, skupaj z javorjevim sirupom in popraženimi mandlji bodo prava poslastica. Namesto javorjevega sirupa lahko uporabiš tudi med.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 2 banani
  • 2 žlici javorjevega sirupa ali medu
  • 1 žlica mandljevih lističev
  • 1 kos masla

Pečene banane

PRIPRAVA

Banani olupi in nareži na široke rezine. Mandljeve lističe na hitro popraži na suhi ponvi in prenesi v skodelico.

V isti ponvi stopi maslo in na stopljenem na obeh straneh popeci bananine rezine. Pokapaj z javorjevim sirupom in pusti, da se le-ta stopi in poglazira bananine rezine.

Bananine rezine prenesi na krožnika, prelij še z nekaj kapjicami javorjevega sirupa, potresi s popraženimi mandlji in postrezi.

Pečene banane

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply