Pekoči špageti s česnom in olivami

, 16. Mar 2015 | No Comments

Pekoči špageti s česnom in olivami

Omaka za prave ljubitelje pekočega! Če svežih feferonov nimaš, uporabi vložene ali pa posezi le po suhem feferonu. Izberi poljubne testenine, najboljši so špageti ali ozki rezanci.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 200 g (pirinih) špagetov
  • 1 rdeč svež feferon
  • 1 pest (črnih) oliv
  • 1 žlička sušene bazilike
  • 1/2 žličke kosmičev sušenih feferonov
  • 10 lističev sveže bazilike
  • 0,5 dcl olivnega olja
  • 4 stroki česna
  • sol
  • poper

Pekoči špageti s česnom in olivami

Pekoči špageti s česnom in olivami

PRIPRAVA

Feferon nareži na kolute, česen pa olupi in nareži na lističe. Na rezinice nareži tudi olive. V osoljeni vodi skuhaj špagete po navodilih na embalaži.

Ko so špageti že skoraj skuhani, na segreti žlici olja prepraži česen le toliko, da se zmehča. Dodaj kolute feferonov in olive in premešaj ter pusti 10 sekund, da se vse segreje. Dodaj sol, poper, kosmiče feferonov in suho baziliko ter premešaj.

Pekoči špageti s česnom in olivami

Potem dodaj še preostalo olje. Ko se vse olje segreje, dodaj kuhane in odcejene špagete, premešaj, prenesi na krožnik in okrasi s svežo baziliko ter takoj postrezi.

Pekoči špageti s česnom in olivami

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply