Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pica z lososom, šparglji in mocarelo na testu z zrnatim sirom


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Najboljša morska pica na svetu! Pripravljena z domačo paradižnikovo pica omako, mocarelo, lososom ali tunino, božanskimi šparglji in za še večje razkošje, še z olivami, sušenimi paradižnički in škampi. Wow. In to v manj kot pol ure. Božansko!


Ingredients

Scale

Sestavine za testo:

200 g zrnatega sira (oz. cottage cheesa)
115 g moke (+ nekaj za oblikovanje)
1 žlička Kotányi pecinega praška
1/2 žličke Kotányi soli
1-2 žlici olivnega olja za premaz testa pred peko

Sestavine za domačo paradižnikovo omako za pice:

4 žlice paradižnikove kaše
1/2 žličke Kotányi sušenega origana
1/4 žličke Kotányi soli
1/8 žličke Kotányi popra
1/2 žličke Kotányi česna v prahu
1/2 žličke Kotányi čebule v prahu

Sestavine za popečene šparglje:

1 žlica (olivnega) olja
1 šopek špargljev
1/2 žličke Kotányi sušenega česna (ali 1/2 stroka sveže naribanega)
1/4 žličke Kotányi soli
nekaj obratov Kotányi popra

Ostale sestavine:

1 konzerva lososa (ali tunine)
5 kosov v olje vloženih sušenih paradižnikov
5 črnih oliv
1 zavitek mozarele v listih (približno 7 kosov)
2 žlici parmezana
nekaj gamberov (neobvezno)


Instructions

  1. Pečica: Pečico segrej na 230°C.
  2. Pripravi testo: Zrnati sir zmiksaj v kremno zmes in ga prenesi v skledo. Dodaj moko, pecilni prašek in sol in zmešaj najprej z vilico, nato pa z rokami na hitro zmesi v testo. Če je prepocasto, dodaj še nekaj moke.
  3. Oblikuj krog: Testo prenesi na papir za peko, oblikuj v krog premera približno 28 cm. Krog premaži z olivnim oljem in postavi v prej ogreto pečico za 8-10 minut.
  4. Pripravi paradižnikovo omako: Skupaj zmešaj vse sestavine za paradižnikovo omako.
  5. Pripravi šparglje: Špargljem odstrani olesenel del (špargelj prelomi; sam se bo prelomil tam, kjer se začne leseni del, tega zavrzi). Šparglje nareži na manjše kolute, večje kose pusti le pri konici šparglja. V ponvi jih popeci na olju ter začini s soljo, poprom in česnom.
  6. Test obloži: Predpečeno pico previdno vzemi iz pečice, premaži s paradižnikovo omako, obloži najprej z mocarelo in naribanim parmezanom, potem pa nanju razporedi losos, popečene šparglje, črne olive, na manjše koščke natrgan sušen paradižnik in gambere. Potresi še z nekaj obrati popra in origanom.
  7. Pico speci: Pico položi v pečico še za približno 7 minut, da se sir stopi.
  8. Postrezi: Še vročo pico po želji pokapaj še z nekaj olja, nareži na koščke in postrezi. Njam!
  • Prep Time: 10 minut
  • Cook Time: 20 minut