Piščančji pohančki z arašidovo pomako

, 18. Sep 2015 | 2 Comments

Piščančji pohanček z arašidovo pomako

Piščančji pohančki so čudovita hrana za zabave ali druženja ob športnih dogodkih. Da ne bodo čisto navadni, med drobtine umešaj bučna semena, poleg pa postrezi z arašidovo pomako. Za še bolj zdrav obrok poleg postrezi z mešano solato – tudi to pojej brez pribora in kar z rokami. Ker je zabavno!

Piščanec je lahko tudi finger food, le pripraviti ga je treba malo drugače, kot smo navajeni. Če pripravljaš zabavo ali pa le želiš nekaj prigrizniti pred televizijo – morda ob spremljanju kakšne košarkarske ali nogometne tekme! – si pripravi te piščančje pohančke.

Za spremembo si privošči malo drugačno pomako, pozabi na ketchup ali majonezo. Arašidova pomaka, ki se pripravi hitro in enostavno, se čudovito ujema s piščancem, lahko pa jo uporabiš tudi z zelenjavnimi prigrizki. Arašidovo pomako lahko pripraviš pekočo ali pa ne – če pekočega ne maraš, tabasco izpusti.

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za piščančji pohanček:

  • 1 par piščančjih prsi
  • sol
  • poper
  • 1 skodelica bučnih semen
  • repično ali sončnično olje
  • 1 jajce
  • 3 žlice moke
  • 3 žlice drobtin

Sestavine za arašidovo pomako:

  • 2 žlici arašidovega masla
  • 1 žlica (jabolčnega) kisa
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 2 žlici sojine omake
  • 1 ščepec soli
  • 1/2 stroka česna
  • 1 žlička tabasca (neobvezno)

Piščančji pohanček z arašidovo pomako

PRIPRAVA

Piščančja prsa splakni pod mrzlo vodo, popivnaj s kuhinjsko brisačo in nareži na trakove. Dobro jih posoli in popopraj in sol in poper kar s čistimi rokami vtri v meso.

Moko, drobtine in jajce daj v tri ločene posodice ali krožnike. Jajce malenkost posoli in popopraj in razžvrkljaj. V drobtine umešaj bučna semena. Piščančje trakove spaniraj – najprej v moki, potem v jajcu in na koncu še v drobtinah.

Piščančji pohanček z arašidovo pomako

Piščančje trakove lahko popečeš v ponvi vročega olja ali pa v pečici (peci jih približno 20 minut v pečici, ogreti na 180°C).

V olju jih na eni strani peci približno 6 minut, potem jih obrni in popeci še na drugi strani. Ko so pečeni (žrtvuj se, enega vzemi iz olja, ga prereži na pol in poskusi) jih prenesi na krožnik, obložen s kuhinjsko brisačo, da odvečno olje odteče.

Pohančkov v pečici ni treba obračati. Še opozorilo – pohančki, pečeni v pečici ne bodo tako mehki in sočni, kot tisti, ki so pečeni v olju, bodo pa bolj zdravi.

Piščančji pohanček z arašidovo pomako

Pripravi arašidovo pomako. Česen sesekljaj ali naribaj in daj v posodico, dodaj še ostale sestavine in zmiksaj v gosto omako. Potem dodaj toliko tople vode, da dobiš gostejšo pomako.

Piščančji pohanček z arašidovo pomako

Piščančje trakove postrezi s pomako in po želji še z mešano solato.

Piščančji pohanček z arašidovo pomako

Piščančji pohanček z arašidovo pomako

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  1. Anja
    February 24, 2016

    Ti pohančki in omaka so FENOMENALNI!!! Če doma nimam bučnih semen, namesto teh dam malo kokosove moke, pa je tudi ekstra fajn. Super recepti, res!

    Reply
    • Barbara
      February 24, 2016

      Hvala! Je pohvalo res lepo slišat. 🙂
      Trik s kokosovo moko se mi zdi pa odličen, bravo! 🙂

      Reply

Leave a Reply