Piščančji pohančki z arašidovo pomako

2 comments

Piščančji pohanček z arašidovo pomako

Piščančji pohančki so čudovita hrana za zabave ali druženja ob športnih dogodkih. Da ne bodo čisto navadni, med drobtine umešaj bučna semena, poleg pa postrezi z arašidovo pomako. Za še bolj zdrav obrok poleg postrezi z mešano solato – tudi to pojej brez pribora in kar z rokami. Ker je zabavno!

Piščanec je lahko tudi finger food, le pripraviti ga je treba malo drugače, kot smo navajeni. Če pripravljaš zabavo ali pa le želiš nekaj prigrizniti pred televizijo – morda ob spremljanju kakšne košarkarske ali nogometne tekme! – si pripravi te piščančje pohančke.

Za spremembo si privošči malo drugačno pomako, pozabi na ketchup ali majonezo. Arašidova pomaka, ki se pripravi hitro in enostavno, se čudovito ujema s piščancem, lahko pa jo uporabiš tudi z zelenjavnimi prigrizki. Arašidovo pomako lahko pripraviš pekočo ali pa ne – če pekočega ne maraš, tabasco izpusti.

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za piščančji pohanček:

  • 1 par piščančjih prsi
  • sol
  • poper
  • 1 skodelica bučnih semen
  • repično ali sončnično olje
  • 1 jajce
  • 3 žlice moke
  • 3 žlice drobtin

Sestavine za arašidovo pomako:

  • 2 žlici arašidovega masla
  • 1 žlica (jabolčnega) kisa
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 2 žlici sojine omake
  • 1 ščepec soli
  • 1/2 stroka česna
  • 1 žlička tabasca (neobvezno)

Piščančji pohanček z arašidovo pomako

PRIPRAVA

Piščančja prsa splakni pod mrzlo vodo, popivnaj s kuhinjsko brisačo in nareži na trakove. Dobro jih posoli in popopraj in sol in poper kar s čistimi rokami vtri v meso.

Moko, drobtine in jajce daj v tri ločene posodice ali krožnike. Jajce malenkost posoli in popopraj in razžvrkljaj. V drobtine umešaj bučna semena. Piščančje trakove spaniraj – najprej v moki, potem v jajcu in na koncu še v drobtinah.

Piščančji pohanček z arašidovo pomako

Piščančje trakove lahko popečeš v ponvi vročega olja ali pa v pečici (peci jih približno 20 minut v pečici, ogreti na 180°C).

V olju jih na eni strani peci približno 6 minut, potem jih obrni in popeci še na drugi strani. Ko so pečeni (žrtvuj se, enega vzemi iz olja, ga prereži na pol in poskusi) jih prenesi na krožnik, obložen s kuhinjsko brisačo, da odvečno olje odteče.

Pohančkov v pečici ni treba obračati. Še opozorilo – pohančki, pečeni v pečici ne bodo tako mehki in sočni, kot tisti, ki so pečeni v olju, bodo pa bolj zdravi.

Piščančji pohanček z arašidovo pomako

Pripravi arašidovo pomako. Česen sesekljaj ali naribaj in daj v posodico, dodaj še ostale sestavine in zmiksaj v gosto omako. Potem dodaj toliko tople vode, da dobiš gostejšo pomako.

Piščančji pohanček z arašidovo pomako

Piščančje trakove postrezi s pomako in po želji še z mešano solato.

Piščančji pohanček z arašidovo pomako

Piščančji pohanček z arašidovo pomako

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  1. Ti pohančki in omaka so FENOMENALNI!!! Če doma nimam bučnih semen, namesto teh dam malo kokosove moke, pa je tudi ekstra fajn. Super recepti, res!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.