Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Piščančji zrezki v pesto omaki s paradižniki in mocarelo


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: za 2-4 osebe 1x

Description

To je božanska poletna poslastica, polna sezonskih sestavin, sočnega piščanca in božanskih okusov. Jed z italijanskim pridihom, saj vsebuje barve italijanske zastave: imava paradižnike, baziliko in mocarelo, je čudovito pisana in predvsem nadvse okusna. Postrezi s hrustljavim kruhom, testeninami, rižem, kuskusom, polento …


Ingredients

Scale
  • 4 piščančji zrezki Natur Premium Perutnine Ptuj
  • 2 žlici olja
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke popra
  • 1 žlica zelenega pesta
  • 1 žlička medu (neobvezno)
  • 4 stroki česna
  • 1 žlička gustina (ali moke)
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 80 ml vode
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g mocarela kroglic
  • sveža bazilika ob serviranju


Instructions

  1. Meso: Piščančje zrezke posoli in popopraj na obeh straneh. Na ponvi segrej olje in na segretem piščančje zrezke popeci, približno 4 minute na stran.
  2. Pesto omaka: Med peko piščanca pripravi pesto omako. Skupaj zmešaj pesto, med, balzamični kis, gustin, nariban ali sesekljan česen in vodo.
  3. Omaka: K mesu prilij pesto omako in malo pokuhaj, da se začne omaka gostiti. Dodaj češnjeve paradižnike in kuhaj še 5 minut.
  4. Sir: Zrezke v pesto omaki s paradižniki odstavi s štedilnika, dodaj narezane mocarelice in ponev pokrij, da toplota sir stopi.
  5. Postrežba: Zrezke v pesto omaki postrezi s prilogo po želji – kuskus je odlična izbira, pa riž, testenine ali le kruh prav tako. Okrasi s svežo baziliko in takoj postrezi.

Notes

Recept je pripravljen v sodelovanju s Perutnino Ptuj.

  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 20