Description
To je božanska poletna poslastica, polna sezonskih sestavin, sočnega piščanca in božanskih okusov. Jed z italijanskim pridihom, saj vsebuje barve italijanske zastave: imava paradižnike, baziliko in mocarelo, je čudovito pisana in predvsem nadvse okusna. Postrezi s hrustljavim kruhom, testeninami, rižem, kuskusom, polento …
Ingredients
Scale
- 4 piščančji zrezki Natur Premium Perutnine Ptuj
- 2 žlici olja
- 1 žlička soli
- 1/2 žličke popra
- 1 žlica zelenega pesta
- 1 žlička medu (neobvezno)
- 4 stroki česna
- 1 žlička gustina (ali moke)
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 80 ml vode
- 200 g češnjevih paradižnikov
- 100 g mocarela kroglic
- sveža bazilika ob serviranju
Instructions
- Meso: Piščančje zrezke posoli in popopraj na obeh straneh. Na ponvi segrej olje in na segretem piščančje zrezke popeci, približno 4 minute na stran.
- Pesto omaka: Med peko piščanca pripravi pesto omako. Skupaj zmešaj pesto, med, balzamični kis, gustin, nariban ali sesekljan česen in vodo.
- Omaka: K mesu prilij pesto omako in malo pokuhaj, da se začne omaka gostiti. Dodaj češnjeve paradižnike in kuhaj še 5 minut.
- Sir: Zrezke v pesto omaki s paradižniki odstavi s štedilnika, dodaj narezane mocarelice in ponev pokrij, da toplota sir stopi.
- Postrežba: Zrezke v pesto omaki postrezi s prilogo po želji – kuskus je odlična izbira, pa riž, testenine ali le kruh prav tako. Okrasi s svežo baziliko in takoj postrezi.
Notes
Recept je pripravljen v sodelovanju s Perutnino Ptuj.
- Prep Time: 10
- Cook Time: 20