Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pohan brstični ohrovt


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: 4 osebe 1x

Description

Če ti brstični ohrovt (še) ni všeč, poskusi ta recept in obljubim, da ti bo (postal) všeč. Pripraviš ga v 30-ih minutah, potrebuješ pa brstični ohrovt, mešanico za paniranje (ki jo lahko pripraviš tudi sam/a) in nekaj olja. Vse pa pripraviš v pečici. Enostavno, hitro in božansko dobro!


Ingredients

Scale
  • 300 g brstičnega ohrovta (uporabi manjše kroglice ali prereži večje)
  • 1 zavitek Kotányi mešanice za paniranje Hrustljavi piščanec Sir in zelišča (nadomestek najdi spodaj pod Notes)
  • 0,5 l hladne vode
  • 2 žlici (olivnega) olja
  • svež peteršilj in limona za postrežbo (neobvezno)


Instructions

  1. Pečica: Pečico segrej na 200°C.
  2. Brstični ohrovt: Brstičnim ohrovtkom odstrani zunanje lističe. Dobro jih umij in pazljivo preglej, saj se včasih v notranjost ohrovtov skrije kakšna živalica.
  3. Paniranje: Brstični ohrovt stresi v skledo ter prilij hladno vodo. Na krožnik stresi mešanico za paniranje. Brstični ohrovt povaljaj v drobtinah.
  4. Peka: V drobtine povaljane brstične ohrovtke prenesi na malenkost naoljen pekač, potresi z morebitnimi ostanki mešanice, pokapaj z oljem in speci v predhodno ogreti pečici – tam nekje 20-25 minut, začni ga pregledovati pri dvajsetih minutah.
  5. Postrežba: Brstični ohrovt je pečen, ko jih obdajajo zlato obarvane drobtine in se ohrovti malenkost zmehčajo – pozor, naj brstični ohrovt nikar ne bo zdrizast, naj obdrži nekaj strukture. Po želji ga pokapaj z nekaj limoninega soka in osveži še s svežim peteršiljem. Takoj postrezi.

Notes

Če mešanice za paniranje nimaš:
Namesto že vnaprej pripravljene mešanice uporabi 4 žlice drobtin, 2 žlici naribanega parmezana, skupaj 2 žlički začimbnic (drobnjak, čebula, peteršilj, rožmarin in kajenski poper oziroma začimbnice po želji). Brstični ohrovt povaljaj v razžvrkljanem beljaku, nato pa v doma pripravljeni mešanici. Nato pa pripravi tako, kot piše zgoraj v receptu.

  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 20-25 minut