Description
Če ti brstični ohrovt (še) ni všeč, poskusi ta recept in obljubim, da ti bo (postal) všeč. Pripraviš ga v 30-ih minutah, potrebuješ pa brstični ohrovt, mešanico za paniranje (ki jo lahko pripraviš tudi sam/a) in nekaj olja. Vse pa pripraviš v pečici. Enostavno, hitro in božansko dobro!
Ingredients
- 300 g brstičnega ohrovta (uporabi manjše kroglice ali prereži večje)
- 1 zavitek Kotányi mešanice za paniranje Hrustljavi piščanec Sir in zelišča (nadomestek najdi spodaj pod Notes)
- 0,5 l hladne vode
- 2 žlici (olivnega) olja
- svež peteršilj in limona za postrežbo (neobvezno)
Instructions
- Pečica: Pečico segrej na 200°C.
- Brstični ohrovt: Brstičnim ohrovtkom odstrani zunanje lističe. Dobro jih umij in pazljivo preglej, saj se včasih v notranjost ohrovtov skrije kakšna živalica.
- Paniranje: Brstični ohrovt stresi v skledo ter prilij hladno vodo. Na krožnik stresi mešanico za paniranje. Brstični ohrovt povaljaj v drobtinah.
- Peka: V drobtine povaljane brstične ohrovtke prenesi na malenkost naoljen pekač, potresi z morebitnimi ostanki mešanice, pokapaj z oljem in speci v predhodno ogreti pečici – tam nekje 20-25 minut, začni ga pregledovati pri dvajsetih minutah.
- Postrežba: Brstični ohrovt je pečen, ko jih obdajajo zlato obarvane drobtine in se ohrovti malenkost zmehčajo – pozor, naj brstični ohrovt nikar ne bo zdrizast, naj obdrži nekaj strukture. Po želji ga pokapaj z nekaj limoninega soka in osveži še s svežim peteršiljem. Takoj postrezi.
Notes
Če mešanice za paniranje nimaš:
Namesto že vnaprej pripravljene mešanice uporabi 4 žlice drobtin, 2 žlici naribanega parmezana, skupaj 2 žlički začimbnic (drobnjak, čebula, peteršilj, rožmarin in kajenski poper oziroma začimbnice po želji). Brstični ohrovt povaljaj v razžvrkljanem beljaku, nato pa v doma pripravljeni mešanici. Nato pa pripravi tako, kot piše zgoraj v receptu.
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 20-25 minut