Porova juha z zeleno

0 comments

Porova juha z zeleno

Ta izredno okusna juha bo na tvojem jedilniku pogosto, poskusi jo. Za pripravo te jedi lahko uporabiš bel in zelen del pora ter sveže ali suhe dišavnice. Če timijana nimaš, uporabi svež peteršilj. Sesekljanega dodaj na koncu kuhanja ali pa z njim okrasi že postreženo juho.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 2 pora (približno 100 g)
  • 4 kosi stebelne zelene (približno 100 g)
  • 1 košček masla (približno 10 g) (neobvezno)
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 majhen lovorjev list
  • 0,75 l zelenjavne jušne osnove
  • 1 vejica svežega ali 1/2 žličke suhega timijana
  • 1/2 žličke sladke mlete paprike
  • sol
  • poper

Porova juha z zeleno

PRIPRAVA

Por dobro operi in nareži na koleščke. Stebla zelene nareži na manjše koščke.

Na maslu in žlici olivnega olja prepraži por, da se zmehča, a ne obarva. Dodaj zeleno, sesekljan česen in papriko …

Porova juha z zeleno

… ter zalij z zelenjavno osnovo. Dodaj še lovorjev list in vejico timijana ter kuhaj približno 15 minut, oziroma dokler se zelenjava ne zmehča.

Ko se zelenjava skuha juho poskusi in dopopraj ter dosoli, če je potrebno. Vejico timijana in lovorjev list odstrani in juho postrezi.

Porova juha z zeleno

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.