Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rezanci v paradižnikovi omaki s piščancem in artičokami


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 30 minut
  • Yield: za 2 osebi 1x

Description

Kakšna poslastica! Rezanci se kopajo v čudovito sveži (brez nepotrebne smetane, ki jo v hladnejših dnevih vsi tako radi uporabljajo!) paradižnikovi omaki, ki je polna sočnih koščkov piščanca, presenetljivo odličnih artičok, oliv in kaper. Ta jed je lahka, a vseeno hranljiva in tako enostavna za pripravit.


Ingredients

Scale
  • 1 žlica (olivnega) olja
  • 200 g piščančjih stegen brez kosti in kože Natur Premium Perutnine Ptuj
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke popra
  • 2 stroka česna
  • 4 koščki sušenih in v olje vloženih sušenih paradižnikov
  • 1 žlička sušene bazilike
  • 50 ml belega vina
  • 400 g sesekljanih paradižnikovih pelatov
  • 50 g (črnih) oliv
  • 1 žlička kaper
  • 1 kozarček kuhanih in v olje vloženih artičok
  • 160 g rezancev
  • sveža bazilika ali peteršilj ob postrežbi
  • sveže nariban parmezan ob postrežbi


Instructions

  1. Meso: Meso nareži na ugriz velike koščke.
  2. Zelenjava: Česen olupi in naribaj. Sušene paradižnike nareži na rezinice. Olive nareži na kolute.
  3. Omaka: Na segreti žlici olja popeci meso ter ga začini s soljo in poprom. Dodaj česen, sušene paradižnike in baziliko ter kuhaj še minuto, da česen zadiši. Dolij vino, premešaj in počakaj, da se le-ta pokuha. Nato dodaj paradižnikove pelate, artičoke, kapre in olive ter premešaj. Kuhaj približno 10 minut.
  4. Rezanci: Medtem, ko omaka brbota, skuhaj rezance. Prihrani nekaj vode, v kateri so se rezanci kuhali.
  5. Dokončanje omake: Omako poskusi in po potrebi dosoli ali dopopraj. V omako umešaj rezance. Če je omaka premalo sočna, dodaj nekaj vode, v kateri so se kuhali rezanci.
  6. Postrežba: Rezance z omako serviraj na krožnik, potresi s sesekljanim peteršiljem in parmezanom ter takoj postrezi.

Notes

Recept je pripravljen v sodelovanju s Perutnina Ptuj.

  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 25 minut