Description
Kakšna poslastica! Rezanci se kopajo v čudovito sveži (brez nepotrebne smetane, ki jo v hladnejših dnevih vsi tako radi uporabljajo!) paradižnikovi omaki, ki je polna sočnih koščkov piščanca, presenetljivo odličnih artičok, oliv in kaper. Ta jed je lahka, a vseeno hranljiva in tako enostavna za pripravit.
Ingredients
Scale
- 1 žlica (olivnega) olja
- 200 g piščančjih stegen brez kosti in kože Natur Premium Perutnine Ptuj
- 1 žlička soli
- 1/2 žličke popra
- 2 stroka česna
- 4 koščki sušenih in v olje vloženih sušenih paradižnikov
- 1 žlička sušene bazilike
- 50 ml belega vina
- 400 g sesekljanih paradižnikovih pelatov
- 50 g (črnih) oliv
- 1 žlička kaper
- 1 kozarček kuhanih in v olje vloženih artičok
- 160 g rezancev
- sveža bazilika ali peteršilj ob postrežbi
- sveže nariban parmezan ob postrežbi
Instructions
- Meso: Meso nareži na ugriz velike koščke.
- Zelenjava: Česen olupi in naribaj. Sušene paradižnike nareži na rezinice. Olive nareži na kolute.
- Omaka: Na segreti žlici olja popeci meso ter ga začini s soljo in poprom. Dodaj česen, sušene paradižnike in baziliko ter kuhaj še minuto, da česen zadiši. Dolij vino, premešaj in počakaj, da se le-ta pokuha. Nato dodaj paradižnikove pelate, artičoke, kapre in olive ter premešaj. Kuhaj približno 10 minut.
- Rezanci: Medtem, ko omaka brbota, skuhaj rezance. Prihrani nekaj vode, v kateri so se rezanci kuhali.
- Dokončanje omake: Omako poskusi in po potrebi dosoli ali dopopraj. V omako umešaj rezance. Če je omaka premalo sočna, dodaj nekaj vode, v kateri so se kuhali rezanci.
- Postrežba: Rezance z omako serviraj na krožnik, potresi s sesekljanim peteršiljem in parmezanom ter takoj postrezi.
Notes
Recept je pripravljen v sodelovanju s Perutnina Ptuj.
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 25 minut