Takšne pašte pa še ne! Ta pašta ni dobra le zato, ker vsebuje vodko, odlična je tudi zaradi dišavnega posipa. Pa brez skrbi, alkohol ob kuhanju izpari, ostane le čudovita aroma in okus. K rezancem se odlično prilega velika skleda zelene solate in kozarec rdečega vina.
SESTAVINE (za 2 osebi)
Sestavine za paradižnikovo omako:
- 1 šalotka
- 2 stroka česna
- 1 sušen feferonček ali 1 žlička tabaska (neobvezno)
- 4 žlice vodke
- 400 g paradižnikove kaše ali pelatov
- olivno olje
- sol
- poper
Sestavine za dišavni posip:
- 2 vejici svežega peteršilja
- 2 žlici drobtin
- sol
- olivno olje
Ostale sestavine:
- 200 g rezancev
- sol
PRIPRAVA
Najprej pripravi dišavni posip. V segreti ponvi prepraži 2 žlici drobtin, malenkost posoli in pokapaj z olivnim oljem.
Dodaj dobro sesekljan peteršilj in praži toliko časa, da se drobtinice popečejo in postanejo zlate barve.
V kozici segrej malo olivnega olja in na njem prepraži sesekljano šalotko. Ko šalotka postekleni (postane skoraj prozorna) posoli in popopraj ter dodaj sesekljan česen. Dodaj še zdrobljen feferonček ali tabaskovo omako ter počasi kuhaj še toliko časa, da se šalotka karamelizira.
Potem v kozico dodaj vodko in kuhaj toliko časa, da alkohol izpari, potem pa dodaj še paradižnikove pelate. Na majhnem ognju kuhaj vsaj še 15 minut, da se okusi prepojijo in omaka zreducira – da postane gosta. Poskusi in popopraj ter dosoli, če je potrebno.
Vmes v vreli in osoljeni vodi skuhaj rezance po navodilih na embalaži. V omako umešaj kuhane rezance in dobro premešaj.
Rezance serviraj, potresi z dišavnim posipom in postrezi.