Rezanci z ohrovtom, papriko in pinjolami

, 16. Jun 2015 | No Comments

Rezanci z ohrovtom, papriko in pinjolami

Čudovit preplet okusov v tej omaki te bo navdušil! Šalotka, paprika in paradižniki dajo omaki nežen sladkast okus, vino pa vse okuse skupaj lepo poveže. Pinjole dajo jedi hrustljavo noto, a če jih nimaš, jih enostavno izpusti. Poleg te odlične pašte sodi velika skleda solate.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 2 pesti listnatega ohrovta
  • 1 šalotka
  • 4 stroki česna
  • 1 mala rdeča paprika
  • 1/4 rumene paprike
  • 1 pest češnjevih paradižnikov
  • 1 dcl belega vina
  • sol
  • poper
  • olivno olje
  • 2 žlice pinjol
  • 200 g (špinačnih) rezancev

Rezanci z ohrovtom, papriko in pinjolami

PRIPRAVA

Šalotko in papriko nareži na ozke trakove. Česen nareži na lističe. Češnjevce nareži na četrtine. Ohrovtu odreži sredinsko žilo in ga nareži na lističe.
V vreli soljeni vodi skuhaj rezance po navodilih na embalaži. Zadnje 3 minute kuhanja v vodo dodaj še ohrovtove lističe.

Rezanci z ohrovtom, papriko in pinjolami

Omako začni pripravljati takoj, ko v vodo streseš rezance. V kozici segrej 2 žlici olivnega olja in na njem začni počasi pražiti šalotko in papriko. Ko se šalotka malenkost omehča, dodaj česen in praži še minuto, da se česen zmehča, a ne obarva! V kozico dodaj še vino in paradižnik ter posoli in popopraj. Premešaj in kuhaj še 30 sekund.

Kuhane rezance z ohrovtom odcedi (nekaj žlic vode prihranite, če bo omaka presuha) in stresi v omako. Dobro premešaj, poskusi in dosoli in dopopraj, če je potrebno in rezance serviraj.

Rezanci z ohrovtom, papriko in pinjolami

Jed potresi s pinjolami in postrezi.

Rezanci z ohrovtom, papriko in pinjolami

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply