Rukola s pečenim korenjem, koromačem in avokadom

, 1. Apr 2016 | No Comments

Rukola s pečenim korenjem, koromačem in avokadom

Solate! <3  Tale je ena tistih, ki je dobra, lepa in še enostavna. Joj, pri tejle solati pa res težko povem, kaj je najboljše: korenje, avokado ali koromač? Hm, morda zato, ker so skupaj najboljši. Res, pripravi tole solatko, užival/a boš!

Korenje je blazno vsestranska zelenjava – dobra je kuhana in surova, najboljša pa pečena. Sploh, če je popleskana z začimbami in oljem ter popečena do mehkobe. Mljask! Naj te majhne črne lise ne prestrašijo, tam je največ okusa.

V tokratni različici recepta sem uporabila rukolo, lahko pa uporabiš katero koli solato – špinačo, radič, zeleno … Da bo solata še milijonkrat bolj zdrava, pa nanjo nareži kockice avokada. Res čudovito.

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za pečeno korenje s koromačem:

  • 5 srednje velikih korenčkov
  • 1 manjši koromač
  • 1/2 žličke kumina
  • 1/4 žličke kajenskega popra
  • 1/2 žličke čilija v prahu
  • 1/2 žličke soli
  • 1/2 žličke origana
  • 2 žlici olivnega olja

Ostale sestavine:

  • 2 veliki pesti rukole
  • 1 avokado
  • 1 limona
  • olivno olje
  • poper
  • 2 žlici bučnih semen

Rukola s pečenim korenjem, koromačem in avokadom

PRIPRAVA

Korenje dobro operi in nareži na centimetrske kose. V posodici zmešaj vse začimbe, dodaj olivno olje in premešaj. V posodico daj še korenje in kar s čistimi rokami dobro premešaj.

Rukola s pečenim korenjem, koromačem in avokadom

Pekač obloži s papirjem za peko in nanj razporedi korenje. Posodice nikar ne spiraj, vanjo daj še koromač in tudi tega dobro premešaj, a ga še ne dodajaj na pekač!

Rukola s pečenim korenjem, koromačem in avokadom

Pekač s korenjem postavi v pečico, ogreto na 220 stopinj in peci približno 15 minut (korenje naj se že zmehča in rahlo obarva). Potem pekač previdno vzemi in pečice in nanj razporedi še koromač. Pekač položi nazaj v pečico in peci še 10 minut, oziroma toliko časa, da se tudi koromač zmehča in obarva.

Rukola s pečenim korenjem, koromačem in avokadom

Pečeno zelenjavo vzemi iz pečice in pusti, da se ohladi kar na pekaču. Na pečeno zelenjavo razporedi rukolo, na kockice narezan avokado in bučna semena.

Rukola s pečenim korenjem, koromačem in avokadom

Zelenjavo pokapaj še z nekaj olja – približno eno žlico – in limoninim sokom – približno 2 žlici in vse kar s čistimi rokami nežno premešaj.

Rukola s pečenim korenjem, koromačem in avokadom

Solato poskusi in dodelaj, če je potrebno, potem pa jo postrezi in uživaj!

Rukola s pečenim korenjem, koromačem in avokadom

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply