Smuti iz ananasa, špinače in kokosovega mleka

0 comments

Smuti iz ananasa, špinače in kokosovega mleka

Tropski okusi v kozarcu! Tako je ta dolgo ime tega strupeno izgledajočega smutija. Z njim ne pocrkljaš le svojih estetskih apetitov, ampak tudi želodček. Pozimi ga pripravi iz zamrznjenih sestavin, poleti pa iz svežih!

Zeleni smutiji so mi vedno bolj všeč. A le ta dobri. Kombinacija ananasa in kokosovega mleka je božanska. Da bo smuti bolj kremast, pa sem mu dodala še malo banane. Za barvo in zdravje pa poskrbi špinača.

Tokrat – sredi zime! – sem za pripravo smutija uporabila zamrznjen ananas in zamrznjeno banano. V zamrzovalniku imam vedno nekaj sadja. Največkrat banane, višnje, borovnice, velikokrat pa tudi ananas in mango. Predvsem pozimi poskrbim, da imam nekaj sadja vedno v zamrzovalniku, saj so pozimi smutiji res čudoviti in zdravi. Ker poleti raje jem sveže sadje.

Banane, ananas in mango ponavadi kupim v večji količini, ko so cenovno ugodnejši ali pa ko vidim kak res lep kos. Doma sadje narežem, razporedim v vrečke in zamrznem. Tako mi je vedno na razpolago. Pa še skrbeti mi ni treba, da bi se mi sveže sadje doma pokvarilo.

Sicer ponavadi smutije pripravljam s sokovi, občasno pa – večinoma takrat, ko kuham kakšen curry, pa ne porabim vsega kokosovega mleka – zlijem vanje tudi kokosovo mleko. Tale smuti s kokosovim mlekom pa ni edini v moji zbirki, poleti, ko je na razpolago veliko sliv, poskusi Slivovo-bananin smuti s kokosovim mlekom. Oba sta božanska. Taka tropska. Poletna. Mmmm …

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 1 pest sveže špinače
  • 1 skodelica (zamrznjenega) ananasa
  • 1/2 (zamrznjene) banane
  • 1 dcl kokosovega mleka

Smuti iz ananasa, špinače in kokosovega mleka

PRIPRAVA

Ananas in banano stresi v mešalnik, dodaj 2 žlici vode in zmiksaj, da dobiš kremasto zmes. K kremasti zmesi stresi še špinačo in kokosovo mleko in še enkrat zmiksaj. Miksaj toliko časa, da dobiš kremast smuti.

Smuti iz ananasa, špinače in kokosovega mleka

Smuti prelij v kozarec in postrezi.

Smuti iz ananasa, špinače in kokosovega mleka

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.