Solata s pečeno cvetačo

0 comments

Solata s pečeno cvetačo

Že veš kakšnega okusa je pečena cvetača? Še ne? Potem poskusi ta recept in se prepričaj, da je odlična. Skupaj v solati z ostalimi dobrotami je pa še bolj odlična. Kaj čakaš? Poskusi!

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za solato:

  • 1/2 cvetače
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička curry-ja v prahu
  • 2 žlici bučnih semen
  • 1 pest češnjevih paradižnikov
  • 1/2 glavice rdečega radiča
  • 1 pest rukole

Sestavine za preliv:

  • 5 žlic olivnega olja
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • 1 strok sesekljanega česna
  • 1/2 žličke gorčice
  • 1 majhen ščepec soli
  • 1 ščepec popra

PRIPRAVA

Cvetačo očisti in razdeli na cvetke. Cvetke za 5 minut potopi v toplo in soljeno vodo, potem pa jih poberi ven in odcedi – tako cvetačo resnično očistiš in iz cvetk izbezaš vso umazanijo.

Pekač obloži s papirjem za peko. V skledi zmešaj dobro odcejene cvetačne cvetke, 1 žličko curryja v prahu, 1 žličko soli in 4 žlice olivnega olja. Dobro premešaj kar z rokami, da se olje in začimbe dobro oprimejo cvetačnih cvetk. Prenesi na pekač in peci približno 20 minut v pečici, ogreti na 200°C.

Sestavine za preliv dobro zmešaj, olje vmešaj postopoma, da dobiš gosto tekočo zmes.

Radič očisti in nareži na rezance, češnjeve paradižnike pa na četrtine.

V skledi zmešaj radič, rukolo in paradižnike in prelij s polovico preliva. Premešaj in prenesi na krožnik. Okrasi s pečeno cvetačo in bučnimi semeni, solato prelij s preostalim prelivom ter postrezi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.