Špinačni rezanci s česnom in feferonom

, 16. Jan 2015 | No Comments

Špinačni rezanci s česnom in feferonom

Zakaj bi testenine jedli vedno z eno in isto omako!? Kakovostno olivno olje je zdravo in super okusno, če ga aromatiziraš s česnom in feferonom, pa sploh. Če ne maraš pekoče hrane, feferona ne dodaj. Jed lahko na koncu okrasiš s poljubno dišavnico; baziliko ali peteršiljem.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 4 stroki česna
  • 1 svež (rdeč) feferon
  • olivno olje
  • sol
  • poper
  • 4 vejice svežega peteršilja
  • 200 g poljubnih rezancev

Špinačni rezanci s cvetačno omako, gobami in sušenimi paradižniki

Špinačni rezanci s česnom in feferonom

PRIPRAVA

Rezance skuhaj v vreli soljeni vodi po navodilih na embalaži. Česen nareži na rezine, feferon pa na kolute.

V ponvi segrej 2 žlici olivnega olja. Na njem počasi praži česen in feferon.

Špinačni rezanci s česnom in feferonom

Ko se česen zmehča, ponev umakni z ognja, dodaj še 4 žlice olivnega olja, dobro popopraj in posoli ter dodaj rezance. Kozico daj nazaj na ogenj in dobro premešaj. Če je premalo sočno, dodaj še nekaj olja in segrej.

Špinačni rezanci s česnom in feferonom

Prenesi na krožnik, še enkrat popopraj in takoj postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply