Spomladanska zelenjavna juha z vlivanci

, 17. May 2016 | No Comments

Tudi v pomladnih dneh juhice lepo pobožajo naše želodčke! Če so pripravljene iz nežne zelenjave in obogatene z vlivanci, pa sploh. To juhico lahko pripraviš iz navedene zelenjave, vanjo pa lahko umešaš tudi drugo zelenjavo, tisto, ki ti je na razpolago. Še bonus točke tega recepta – super se zamrzne in odmrzne!

Da obožujem juhe, ni nobena skrivnost. Prav rada jih jem. In tudi kuham! Najtežje jih je pa fotkat. Uf, fotkanje juh je največji izziv fotografov. Vprašaj kateregakoli. Tudi mene. :p

To juho sem pripravila na malo nenavaden način. Tako, kot pri bolonjeze omaki, kjer čebulo, zeleno in korenje najprej dobro prepražiš in s tem dobiš čudovito osnovo za omako, sem tudi pri tej juhi najprej naredila čudovito osnovo. Z miksanjem zelenjave v neke vrste pasto, sem poskrbela, da bo imela juha čudovit okus, ob tem sem pa pridobila tudi na času. Z miksanjem zelenjave sem pridobila na času, saj tako začetni korak praženja zelenjave odpade. Tako sem prihranila 10 minut! Moram pa ti vseeno zaupati, da je juha odlična, tudi če vso zelenjavo, ki naj bi jo v tem receptu spasirali, enostavno le nasekljaš in prepražiš. Kar se tiče okusa, je popolnoma enako.

Vlivance sem v tem receptu uporabila prvič in so prav super. Ker so že skoraj kuhani, jih lahko v juho enostavno le umešaš in segreješ, posebnega dolgotrajnega kuhanja ne potrebujejo. Jap, še en prihranek na času. Oh … prava zmaga je ta recept! 😉 Seveda lahko namesto vlivancev v juho vkuhaš tudi testenine, riževe rezance ali tudi riž. Možnosti je ogromno!

Ta recept je pripravljen v sodelovanju z Lidl Slovenija, recept pa je pripravljen izključno iz njihovih sestavin, ki so super. Preizkusi jih tudi ti!

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 1 mlada čebula
  • 1 steblo zelene
  • 1 cm kos ingverja
  • 1 svež feferon
  • 2 stroka česna
  • 1 zelena bučka
  • 1 koromač
  • 125 g gob
  • 1 manjša glavica brokolija
  • 1/2 zavitka vlivancev
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 l zelenjavne jušne osnove (ali vrele vode in jušne kocke)
  • olje
  • sol
  • poper

Spomladanska zelenjavna juha z vlivanci

PRIPRAVA

Ingver, polovico feferona, česen, polovico peteršilja, beli del mlade čebule, 2 žlici olja in žlico vode zmiksaj v gosto pasto.

Spomladanska zelenjavna juha z vlivanci

V kozici na hitro segrej pasto, potem pa dodaj na rezance narezano zeleno in koromač in ju prepraži, da se zmehčata. Potem dodaj še na rezine narezane gobe in praži, da spustijo vodo in se ta ukuha. K zelenjavi potem dodaj narezano bučko in …

Spomladanska zelenjavna juha z vlivanci

… vse zalij z zelenjavno osnovo. Ko tekočina zavre, dodaj brokolijeve cvetke in kuhaj približno pet do deset minut. Juho popopraj, poskusi in dosoli, če je potrebno. V kozico umešaj še vlivance in sesekljan peteršilj …

Spomladanska zelenjavna juha z vlivanci

… in premešaj ter zavri.

Potem juho serviraj, okrasi s preostalim feferonom in zelenim delom mlade čebule in postrezi.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply