Takosi z mesno-zelenjavno omako in paradižnikovo-avokadovo salso

, 14. Jun 2015 | No Comments

Takosi z mesno-zelenjavno omako in paradižnikovo-avokadovo salso

Mehiško pojedino si lahko zelo enostavno pričaraš kar doma! Skuhaj mesno-zelenjavno omako, pripravi paradižnikovo-avokadovo salso in enostavno le uživaj v čudovitih okusih. Tako školjke lahko dobiš v Merkator trgovinah, v Ljubljani tudi v Maxiju, sicer pa lahko omako in paradižnikovo salso poješ tudi s kosom kruha ali pa s tortilijo.

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za omako:

  • 200 g mletega (piščančjega, govejega, svinjskega …) mesa
  • 1/2 (rdeče) čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 (rdeča) paprika
  • 1 majhna zelena bučka
  • 1,5 dcl paradižnikove kaše
  • 1 (rdeč) svež feferon (neobvezno)
  • 1/2 žličke kumina
  • 1/4 žličke prekajene mlete paprike (neobvezno)
  • 1 žlička mlete rdeče paprike
  • sol
  • poper
  • olivno olje

Sestavine za salso:

  • 1 pest češnjevih paradižnikov
  • 1/4 avokada
  • limetin ali limonin sok
  • sol
  • poper
  • sveži koriander ali peteršilj

Ostale sestavine:

  • 6 tako školjk ali 2 veliki tortiliji ali 4 kosi kruha
  • parmezan (neobvezno)
  • 2 pesti mehke mešane solate (lahko tudi le zelena)

Takosi z mesno-zelenjavno omako in paradižnikovo-avokadovo salso

PRIPRAVA

V kozici segrej dve žlici olja. Na segretem prepraži sesekljano čebulo in feferon. Ko se čebula zmehča, dodaj česen, obe mleti papriki in kumin ter praži še približno minuto. V kozico dodaj mleto meso in ga na srednjem ognju praži toliko časa, da spusti tekočino, da se popeče in rahlo obarva. Na prepraženo meso stresi na kocke narezano papriko in naribano bučko. Premešaj, dodaj paradižnikovo kašo in pokrito kuhaj še približno 15 minut.

Takosi z mesno-zelenjavno omako in paradižnikovo-avokadovo salso

Avokado nareži na majhne kocke. Češnjeve paradižnike nareži na osmine. Koriander sesekljaj. Paradižnik, avokado in koriander prenesi v skodelico, vse pokapaj z limoninim sokom ter posoli in popopraj ter dobro premešaj.

Tako školjke najprej napolni z nekaj solatnimi listi, nanje razporedi mesno-zelenjavno omako ter nanjo še paradižnikovo-avokadovo salso. Vse takose okrasi še z malo naribanega parmezana.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply