Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Takosi z natrganim piščancem, avokadom in feto


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Barbara
  • Total Time: 35 minut
  • Yield: 2-4 osebe 1x

Description

Ta sočen, dišeč in takooo zelooo dober natrgan piščanec v paradižnikovi omaki te bo popolnoma obnorel. Priprava je nadvse enostavna in hitra. Postrežeš ga lahko v tortiliji, burgerju, sendviču ali pa na rižu, s testeninami ali njoki. Božansko!


Ingredients

Scale

Sestavine za natrganega piščanca:

  • 1 žlica (olivnega) olja
  • 1/2 čebule
  • 2 stroka česna
  • 6 piščančjih filejev zrezek Natur Premium Perutnine Ptuj
  • 3 dcl paradižnikove kaše
  • 1 žlička suhega ali svežega sesekljanega rožmarina
  • 1 žlička kumina
  • 1/2 žličke kajenskega popra (neobvezno)
  • 2 žlički soli
  • 1 žlička popra
  • 1 žlička limetinega ali limoninega soka

Ostale sestavine:

  • 6 mehkih manjših tortilij
  • 1/2 šalotke (ali rdeče čebule)
  • 1 avokado
  • limeta ali limona
  • 1 ščepec soli
  • 20 g fete
  • peteršilj za okras


Instructions

  1. Priprava piščanca: Piščančje zrezke na obeh straneh dobro posoli in popopraj ter potresi z mletim kuminom.
  2. Paradižnikova omaka: V skodelici zmešaj paradižnikovo kašo, kajenski poper, rožmarin, nariban česen in limetin sok.
  3. Peka piščanca: V kozici segrej olje in na njem zmehčaj sesekljano čebulo. Ko se čebula zmehča (naj le postekleni, ne pusti, da se obarva) na njej na obeh straneh prepraži piščančje zrezke, približno 3 minute na vsaki strani. Ko se meso prepraži, dodaj paradižnikovo omako in premešaj, da omaka objame vse meso. Pokrij s pokrovko in kuhaj približno 20 minut. Po 20-ih minutah kuhanja piščančje zrezke z vilicama natrgaj na trakce, nato pa dobro premešaj in kuhaj še nekaj minut, da se omaka dobro oprime vseh koščkov mesa.
  4. Ostale sestavine: Avokado prereži na polovico in izdolbi. Posoli in pokapaj s četrtino ožete limete in avokado pretlači v gosto pasto. Poskusi in po potrebi dosoli in/ali dodaj še malo limetinega soka. Šalotko drobno sesekljaj. Tortilje po želji segrej na obeh straneh na suhi ponvi.
  5. Sestavljanje takosov: Tortilije namaži z avokadom, nanj položi natrganega piščanca ter potresi s šalotko in nadrobljeno feto. Okrasi s peteršiljem in pokapaj z nekaj limetinega soka ter takoj postrezi.

Notes

Recept je pripravljen v sodelovanju s Perutnina Ptuj.

  • Prep Time: 5 minut
  • Cook Time: 30 minut