Description
Ta sočen, dišeč in takooo zelooo dober natrgan piščanec v paradižnikovi omaki te bo popolnoma obnorel. Priprava je nadvse enostavna in hitra. Postrežeš ga lahko v tortiliji, burgerju, sendviču ali pa na rižu, s testeninami ali njoki. Božansko!
Ingredients
Scale
Sestavine za natrganega piščanca:
- 1 žlica (olivnega) olja
- 1/2 čebule
- 2 stroka česna
- 6 piščančjih filejev zrezek Natur Premium Perutnine Ptuj
- 3 dcl paradižnikove kaše
- 1 žlička suhega ali svežega sesekljanega rožmarina
- 1 žlička kumina
- 1/2 žličke kajenskega popra (neobvezno)
- 2 žlički soli
- 1 žlička popra
- 1 žlička limetinega ali limoninega soka
Ostale sestavine:
- 6 mehkih manjših tortilij
- 1/2 šalotke (ali rdeče čebule)
- 1 avokado
- limeta ali limona
- 1 ščepec soli
- 20 g fete
- peteršilj za okras
Instructions
- Priprava piščanca: Piščančje zrezke na obeh straneh dobro posoli in popopraj ter potresi z mletim kuminom.
- Paradižnikova omaka: V skodelici zmešaj paradižnikovo kašo, kajenski poper, rožmarin, nariban česen in limetin sok.
- Peka piščanca: V kozici segrej olje in na njem zmehčaj sesekljano čebulo. Ko se čebula zmehča (naj le postekleni, ne pusti, da se obarva) na njej na obeh straneh prepraži piščančje zrezke, približno 3 minute na vsaki strani. Ko se meso prepraži, dodaj paradižnikovo omako in premešaj, da omaka objame vse meso. Pokrij s pokrovko in kuhaj približno 20 minut. Po 20-ih minutah kuhanja piščančje zrezke z vilicama natrgaj na trakce, nato pa dobro premešaj in kuhaj še nekaj minut, da se omaka dobro oprime vseh koščkov mesa.
- Ostale sestavine: Avokado prereži na polovico in izdolbi. Posoli in pokapaj s četrtino ožete limete in avokado pretlači v gosto pasto. Poskusi in po potrebi dosoli in/ali dodaj še malo limetinega soka. Šalotko drobno sesekljaj. Tortilje po želji segrej na obeh straneh na suhi ponvi.
- Sestavljanje takosov: Tortilije namaži z avokadom, nanj položi natrganega piščanca ter potresi s šalotko in nadrobljeno feto. Okrasi s peteršiljem in pokapaj z nekaj limetinega soka ter takoj postrezi.
Notes
Recept je pripravljen v sodelovanju s Perutnina Ptuj.
- Prep Time: 5 minut
- Cook Time: 30 minut