Zelenjavna juha z dišavnicami

, 15. Jan 2015 | No Comments

Zelenjavna juha z dišavnicami

Ta nežna kremasta juha s kopico zelenjave te bo navdušila. No, ne verjemi mi na besedo, raje jo skuhaj in se prepričaj. Dišavnice bodo dale juhi čudovit vonj in svež okus, izberi pa tiste dišavnice, ki so ti na razpolago in so ti najbolj všeč.

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • 2 korenja
  • 1 stebelce zelene
  • 1 zelena bučka
  • 1 mlada čebula
  • 1 velik šopek peteršilja, bazilike, mete …
  • 0,75 l zelenjavne jušne osnove (ali vode in zelenjavne jušne kocke)
  • sol
  • poper
  • olivno olje
  • 1 konica muškatnega oreščka
  • 1 majhen lovorjev list

Zelenjavna juha z dišavnicami

PRIPRAVA

Na žlički olivnega olja prepraži na kolobarčke narezano mlado čebulo. Ko se malenkost prepraži, dodaj na kolobarčke narezano zeleno in korenje in premešaj. Praži še minuto.

Zelenjavna juha z dišavnicami

Potem v kozico daj na kolobarje narezano bučko, dolij jušno osnovo, dodaj lovorjev list in muškatni orešček ter kuhaj približno 10 minut, da se zelenjava skuha. Dišavnice sesekljaj, umešaj v juho, juho poskusi in dosoli ali dopopraj, če je potrebno in premešaj. Juho serviraj in postrezi.

Zelenjavna juha z dišavnicami

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply